Štrajkuju studenti, advokati, ugostitelji, prosvetari!

Za sledeću nedelju blokadu su najavili i taksisti, njih 14.000! Prema okvirnim procenama, broj nezadovoljnih radnika u protestu dostići će brojku od 90.000 ljudi!

  • 47

Sudeći po najavama, danas nas čeka haos u gradu. Profesori su najavili izlazak na ulice, neće raditi 700 škola, a ugostitelji će tačno u podne zatvoriti vrata svojih kafića.

Uz sve ovo i advokati nastavljaju borbu protiv notara, a za sledeću nedelju blokadu su najavili i taksisti, tačnije njih 14.000! Prema okvirnim procenama broj nezadovoljnih radnika u protestu dostići će brojku od 90.000 ljudi!

Oko 50.000 prosvetnih radnika će danas prekinuti rad u više od 700 škola u zemlji.

Podsetimo, predsednik Unije poslodavaca Srbije Dragan Matijević, rekao je da će zaposleni u 80 odsto prosvetnih ustanova na neki način iskazati svoje nezadovoljstvo zbog najavljenih umanjenja zarada.

- Oko 3.000 profesora će izaći na Trg Nikole Pašića, dok će ostali dočekati učenike u školama, ali nastave neće biti - rekao je on i najavio nove proteste za novembar, kad će ponovo zatražiti ostavku resornog ministra Srđana Verbića.

On im se juče obratio na zajedničkom sastanku i sam priznao da je situacija u prosveti loša, ali da nema novca za ustupke.

Prosvetarima će se u periodu od 12.00 do 13.00 časova pridružiti i oko 20.000 ugostiteljskih radnika, koji će zatvoriti 150 lokala u gradu. Pored njih, na ulicama će se u toku sledeće nedelje naći i 14.000 taksista, od kojih su se neki u ponedeljak već pridružili advokatima.

Vulin je poručio sindikatima da se borba za radnička prava ne ostvaruje na ulici i da se protestima ne otvara nijedno radno mesto niti privlače investitori.

S druge strane, ministar prosvete Srđan Verbić ističe da studentske zahteve ne može da shvati ozbiljno.

- Postigli smo dogovor sa SKONUS i sa svim legitimnim predstavnicima studenata. Njih 40 koji sada protestuju su nam prošli put predali zahteve ispisane rukom na papiru, i to bez potpisa. Ne znam kako to da shvatimo ozbiljno - reko je Verbić juče posle razgovora s predstavnicima sindikata pokazujući papir sa studentskim zahtevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emi

    22. oktobar 2014 | 11:08

    Blagostanje na celu sa velikim vodjom ali strpite se jos dve godine ko prezivi naravno. Rece covek bice bolje krecemo koracima od hiljadu milja u lepsu buducnost. E jadna Srbijo ubise te i zuti i plavi i crveni

  • ..daleki Istok

    22. oktobar 2014 | 11:08

    ..pocelo je...

  • Milos

    22. oktobar 2014 | 12:01

    Odlazak iz Srbije nije emigracija vec evakuacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA