SJAJNE VESTI ZA RODITELJE: Cena vrtića 5.000 dinara od 1. januara!

Naviša cena vrtića do sada, bila je 13.300 dinara, ali, nju niko nije plaćao osim stranih državljanina. Najviša cena vrtiča koju su roditelji plaćali je 9.700 dinara

  • 44

Beograd bi lako, od 1. januara naredne godine trebalo da ima jedinstvenu cenu vrtića, a roditelji, koji vrtić sada plaćaju 9.700 dinara,ovo će i te kako osetiti.

Snežana Đurić objašnjava i zašto je do sada cena bila skoro duplo skuplja od one koje nas očekuje od 1. januara.

- Za obračunavanje dosadašnje cene imali smo uputstvo bivšeg Ministarstva prosvete: da cena koju roditelji plaćaju bude 20 odsto od prosečne cene u odnosu na ekonomsku cenu. Ministar obrazovanja Srđan Verbić sada traži striktnu primenu zakona, odnosno da roditelj plaća 20 odsto od ekonomske cene po detetu, što će znatno sniziti cenu vrtića - objašnjava Đurić.

Procedura nalaže da se sekretarijat prvo obrati gradonačelniku Beograda, Siniši Malom, pa da se na osnovu parametra odredi jedinstvena cena vrtića, koja će biti između 4.200 i 5.600 dinara. Naviša cena vrtića do sada, bila je 13.300 dinara, ali, kako Đurić navodi, nju niko nije plaćao osim stranih državljanina, piše "Blic".

Najviša cena vrtiča koju su roditelji plaćali je 9.700, a najniža 590 dinara.

- Ostaće benificije za najugroženije koje im po zakonu pripadaju, kao i besplatan boravak u vrtićima za određene kategorije - kaže Đurić.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    25. oktobar 2014 | 14:51

    Ova vest mi zvuci potpuno neverovatno. Imam dvoje dece u vrticu i regresiranje samo za drugo 20%, tako da mesecno vrtic placamo 17.000. Nadam se da ce se ovo ostvariti, jer ovako vise ne mozemo. Odricemo se svega da bismo platili racune na vreme.

  • Djordje

    25. oktobar 2014 | 14:58

    Jako dobra vest, treba da se izjednace cene za sve roditelje sem za ugrozene. Ja za svoje dete placam 9.705 din i jos par roditelja u grupi a ostali drasticno manje. Stvar je u tome da drugi kriju svoje plate ili im se uplacuje minimalac a ostatak na ruke. Mi sto smo u drzavnim firmama prikazujemo stvarne plate.

  • Lena

    25. oktobar 2014 | 14:51

    Daj boze da se to realizuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA