VESIĆ: Povećan broj kompanija koje kupuju markice zaposlenima!

- Odziv je dobar, imamo povećan broj kompanija koje to rade. Istovremeno smo sprovodili kampanju tokom leta i građanima objašnjavali zašto je neophodno da se plaća prevoz - rekao je Vesić

  • 4

Odziv na pismo upućeno komapanijama da kupuju markice za prevoz svojim zaposlenima je dobar i već je povećan je broj firmi koje to rade, izjavio je za RTV Pink gradski menadžer Goran Vesić.

- Prošle nedelje uputio sam pismo svim kompanijama koje imaju više od 200 zaposlenih mada se ta obaveza odnosi i na kompanije koje imaju i jednog zaposlenog, u kome sam ih zamolio da pomognu napore grada da se stabilizuje gradski prevoz i da uplaćuju markice svojim zaposlenima.

- Odziv je dobar, imamo povećan broj kompanija koje to rade. Istovremeno smo sprovodili kampanju tokom leta i građanima objašnjavali zašto je neophodno da se plaća prevoz - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečim tokom septembra građani su samo upozoravani, a već tokom oktobra počele su da se naplaćuju kazne.

- Od prvog oktobra do jučerašnjeg dana izdato je preko 4.000 prekršajnih naloga. To su one kazne od 6.000 dinara na koje građani ukoliko plate za osam dana imaju mogućnost da ih prepolove. I negde oko 1.500 ovakvih kazni je već naplaćeno. Ovo je upozorenje da smo zaista ozbiljni u nameri da kažnjavamo svakog ko ne plaća kartu i da je mnogo jeftinije i bolje kupiti kartu nego rizikovati da vam se naplati mnogo skuplja karta. Ako neko misli da taj prekršajni nalog ne vredi ništa i da se ne računa treba da zna da prekršajni sudovi rade u tesnoj saradnji sa Gradom i Komunalnom policijom i zato mislim da je mnogo bolje da svi plaćmo svoje obaveze i u tom slučaju ćemo imati kvalitetniji i bolji prevoz - naglasio je gradski menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxima

    28. oktobar 2014 | 08:44

    Ukinućemo busplus

  • Dejan

    28. oktobar 2014 | 11:00

    A sta bi . Sa ukinucemo bus plus??? apex malo sad vas podmirio...i sve u redu

  • WWW

    28. oktobar 2014 | 11:04

    POVECAJTE CENE U SKUPSTINSKOM RESTORANU ZA 100DIN.. I DAJTE LJUDIMA DA SE VOZE BESPLATNO. JER NEKO NEMA 25000.HILJADA PLATU...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA