Vučić i Mali sa gradonačelnikom Londona o investicijama

Na sastanku serazgovaralo o prijateljskim odnosima Beograda i Londona, o mogućnosti prezentacije srpske prestonice u Velikoj Britaniji i privlačenju britanskih turista

  • 2

‎Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Na sastanku kome su prisustvovali i gradonacelnik Beograda Sinisa Mali i ministar finansija dusan Vujovic razgovaralo se o prijateljskim odnosima Beograda i Londona, o mogucnosti prezentacije srpske prestonice u Velikoj Britaniji i privlacenju britanskih turista.

Gradonačelnik Sinisa Mali predstavio je investicioni plan i infrastrukturne projekte, kao Beograd na vodi, projekat unapređenja javnog transporta i druge. Mali je pozvao Borisa Džonsona da poseti Beograd što je Džonson i prihvatio.

Tema razgovora bile su i strane investicije, kao i mogućnost organizovanja velikih sportskih događaja po ugledu na Olimpijadu 2012 u Londonu.

Pre susreta sa Džonsonom gradonačelnik Mali je danas na Ekonomskom forumu predstavio projekat Beograd na vodi i konkretne razvojne infrastrukturne projekte koji će se raditi tokom sledećeg investicionog ciklusa. Kako je za realizaciju ovih projekata potrebna podrška investitora, Mali je naglasio da je od ključnog značaja strukturiranje javno-privatnog partnerstva.

Ovaj model doprineće izgradnji podzemnih garaža, uređenju deponije Vinča, unapređenju u oblasti energetske efikasnosti, obnove i prošerinja vodovodne i kanalizacione mreže u Beogradu i drugih potencijalnih velikih infrastrukturnih projekata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EEC Ekonomista

    29. oktobar 2014 | 20:30

    Ujedinjeni Arapski Emirati koji su inace investitori Beograda na vodi i u Velikoj Britaniji imaju ogroman ugled jer su 70-tih godina spasili njihovu privredu! Vucic je izabrao pravi put! Samo hrabro napred - Beograd je uvek bio i ostao prestonica juzne Evrope a ne samo Srbije!!! Vreme je za njegovu renesansu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA