SVETAC PONOVO MEĐU SRBIMA: Patrijarh Pavle dobio mural u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

- Niko se više i ne seća pravih vrednosti. Ne primer, 11. septembra niko se nije ni osvrnuo na 100 godina od rođenja, a za šest dana će se navršiti 5 godina od smrti patrijarha srpskog gospodina Pavla - kaže autor ovog murala, mladi umetnik Andrej Josifovski

  • 26

Još jedno remek-delo osvanulo je u prestonici Srbije. Veliki mural patrijarha Pavla sad krasi fasadu jedne privatne kuće na Bežanijskoj kosi.

I iza ovog sjajnog portreta krije se dobro poznato ime mladog umetnika, Andreja Josifovskog.

Andrej je po zanimanju arhitekta, koji se baš trudi kako bi ulepšao Beograd. Dvadesetčetvorogodišnji mladić postao je poznat po svojim muralima koje ispod kojih stoji njegov pseudonim "Pijanista".

Veliki portret srpskog patrijarha nalazi se u Ulici Vajara Živojina Lukića 10 na Bežaniji.

Mladi autor ovog neverovatnog dela za Telegraf je objašnjava zašto se odlučio da na zidu oslika baš patrijarha i šta je na ovaj način želeo da poruči Beograđanima, ali i svim ostalim stanovnicima naše zemlje.

On naglašava da je mural nastao povodom petogodišnjice smrti patrijarha Pavla, koja pada u subotu 15. novembra. Stvarajući ovo delo, Andrej je želeo da ljudima skrene pažnju na ovaj događaj, da ne bi, kako kaže, prošao neprimećeno.

Vidim da je u ovim teškim vremenima tuđe sve više slađe. Čitam po novinama tekstove kojim nam skreću pažnju s trenutnog stanja u zemlji. Niko se više i ne seća pravih vrednosti. Na primer, 11. septembra niko se nije ni osvrnuo na 100 godina od rođenja, a za šest dana će se navršiti 5 godina od smrti patrijarha srpskog gospodina Pavla - kaže mladi umetnik.

Njemu je za izradu ovog murala trebalo samo tri sata.

Na pomenutoj lokaciji, ljudi koji se sretnu s velikim portrerom patrijarha često zastanu i izražavaju svoje divljenje. Tako je bilo i ovog puta. Dok smo prilazili muralu, zatekli smo nekoliko ljudi, koji su stajali i divili se delu.

Jedan stariji gospodin rekao nam je da ništa lepše nije skoro video, zahvaljujući se autoru:

- Ovo je prelepo. Ponos Srbije! Dugo se nisam ovako obradovao i dugo me ništa nije tako dirnulo. Svaka čast čoveku koji je napravio ovako nešto.

Podsetimo, ovaj mladi umetnik je poslednji put prestonicu ukrasio portretom legendarnog Bate Živojinovića, u ulozi Valtera, koji Srbiju brani od drona.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Није Монтенегро, већ јуначко Српско легло

    10. novembar 2014 | 18:14

    Бравоо

  • Tanja

    10. novembar 2014 | 18:57

    Momak svaka cast. Ne znam da li me vise takao ovaj mural ili tvoje mlade godine i razmisljanje. Sve najbolje ti zelim. Srdacan pozdrav iz bratske Crne Gore.

  • SRBIN

    10. novembar 2014 | 18:15

    BRAVO MAJSTORE SVE POHVALE!!! JEDAN JE SVETAC PAVLE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA