Beograd jedini glavni grad u Evropi s dvocifenim porastom turista!

- Želja nam je da naredne godine broj turista u Beogradu bude još veći, da poboljšamo potencijal prestonice, te da već u sledećoj godini bude predstavljen na drugačiji način - kažu u Gradu

  • 7

Radionica "Turistička destinacija Beograd - izazovi i realnost razvoja destinacije i unapređenje marketing aktivnosti", čiji je cilj pospešivanje aktivnosti Beograda kao turističke destinacije na međunarodnom tržištu, održana je danas u Starom dvoru.

Sekretar za privredu Jovan Ilijić i njegova pomoćnica Tijana Maljković prisustvovali su radionici na kojoj bi stručnjaci iz te oblasti trebalo da pronađu načine kako potencijale glavnog grada unaprediti i privući još više turista.

Pomoćnica sekretara za privredu Tijana Maljković je rekla da je Beograd jedina destinacija i jedini glavni grad u Evropi koji ima dvocifreni porast turista u ovoj godini.

- Želja nam je da naredne godine broj turista u Beogradu bude još veći, da poboljšamo potencijal prestonice, te da već u sledećoj godini bude predstavljen na drugačiji način. Zbog toga želimo da razmenimo ideje, da vidimo gde grešimo, da se uskladimo i na tome zajedno radimo. Važno je i da napravimo dogovor da cene hotela, koji su iste kategorije, budu usklađene. Beograd je predstavljen kao city-break destinacija, to je produženi vikend, te zbog toga želimo da obogatimo dnevnu ponudu grada. Slede ponude muzeja, galerija, raznih manifestacija, ali treba i da pozicioniramo Beograd za kongresni i manifestacioni turizam -precizirala je Tijana Maljković.

Na radionici su bili i predstavnici hotela u Beogradu, turističkih agencija, gradskih opština, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, „Er Srbije”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Selo

    26. novembar 2014 | 17:17

    Eto Beograd raste ,sve se u njega ulaze, bukvalno drzava u drzavi, a zato ostatak Srbije ,pogotovo Sela izumiru !!! Sto kod normalnih ekonomskih drzava nije tsko. Npr u nemackoj su sela najjaca ekonomski i ulaze se u sela. Dok kod nas Beograd sve ima, i pricijeg mleka ,a mi ostali da pocrkamo, pogotovo ljudi na selu ! I onda se pitsju zadto natalitet opada.

  • Marijana Hadzi Andrejic

    26. novembar 2014 | 19:53

    Srbija je prelepa zemlja,ali imam utisak da ovima sto su na vlasti nije stalo da prezentuju svoju zemlju,na pravi nacin. Pa pogledajte sta je Svajcarska uradila od manastira u Einzidelnu,milione turista je privukla,a mi imamo mnogo vise i lepse manastire koji mogu da se promovisu u svetu,ali nikog nije briga. Sta bi tek evropske zemlje uradile da imaju Viminacijum pa tek lokalitete starih gradova,sve to moze dobro da se unovci. Ali na zalost Bog nam dade sve samo pamet ne.

  • Gospodin Popara

    26. novembar 2014 | 16:42

    Sta znaci "dvocifreni porast turista"?? Doslo dvanaest turista vise nego lane?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA