VESIĆ: Uskoro nove, jeftinije karte za gradski prevoz

- Mi hoćemo da građanima omogućimo da za iste pare mogu bolje da koriste prevoz, racionalnije, i da manje plate - rekao je gradski menadžer

  • 5

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su u pripremi nove vrste karata za javni prevoz, od kojih će mnoge biti jeftinije od sadašnjih.

- Mi hoćemo da građanima omogućimo da za iste pare mogu bolje da koriste prevoz, racionalnije, i da manje plate - rekao je Vesić gostujući u emisiji "Kažiprst" na Televiziji B92.

Na pitanje da li će biti obustavljeno kažnjavanje po Zakonu o prekršajima građana koji se voze bez karte, budući da je ombudsman Saša Janković od Ustavnog suda tražio ocenu ustavnosti te prakse, gradski menadžer je istakao da "zahtev nije isto što i presuda".

- Odluku da li je nešto neustavno, može dati samo Ustavni sud i niko više. Građani koji se nadju u autobusima, a nemaju kartu, krše komunalni red i u tom smislu će biti naplaćena kazna - dodao je on.

Vesić je rekao da će od sledeće nedelje početi preusmeravanje teretnog saobraćaja na novootvoreni Pupinov most.

- Tranzitni i teretni saobraćaj više neće ići kroz Beograd, samo oni kamioni sa Pančevačkog mosta koji idu do Luke Beograd, to je jedini teretni saobraćaj koji je moguć - rekao je gradski menadžer.

On je rekao da će svečani doček Nove godine u glavnom gradu koštati najviše 8.250.000 dinara.

- Na izvođače će biti potrošeno oko 6,5 miliona sa PDV-om - rekao je Vesić, dodavši da Beograd tokom praznika očekuje 100.000 turista.

Na pitanje da li je cena tačna, s obzirom da je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) nedavno objavio da su troškovi prošlogodišnjeg dočeka bili skuplji nego što je bilo objavljeno, gradski menadžer je kazao da su u CINS-u "pomešali babe i žabe" kada su tumačili kakva su bila davanja.

- Ono što je suština je da je taj doček bio spektakularan, i da je potrošeno pet puta manje para nego što su naši prethodnici trošili - kazao je on, istakavši da je doček Nove godine najvažniji događaj za gradski turizam.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЖAН KЛOД

    19. decembar 2014 | 22:52

    kolko ce da pojeftini,2 din pa da bude okruglo? treba da bude 30 din kao ranije pa bi maltene svi placali

  • Dag

    20. decembar 2014 | 11:52

    Nemojte nam vise ciniti! Ugusismo se od vaseg - zagrljaja... (A,gde je Krka? Krka li taj - krka.)...

  • Brade

    20. decembar 2014 | 03:20

    Postoje i besplatne karte!!! Nevidljive su, i ne moraju se uopste pokazivati kontroli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA