VELIKI DAN ZA RIPANJCE: Otvoren novi most u Beloj Reci!

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da rekonstrukcija trošnog mosta u ovom naselju predstavlja rezultat dobre saradnje između Opštine, Grada Beograda i javnih gradskih preduzeća

  • 2

U ripanjskom naselju Bela Reka danas je otvoren novi most, koji je zamenio stari nebezbedan prelaz. Most je od velikog značaja za stanovnike ovog kraja, s obzirom da spaja Ripanj sa Ibarskom magistralom.

Završene radove obišli su predsednik Gradske opštine Voždovac - Aleksandar Savić sa svojim saradnicima, predstavnici Mesne zajednice „Ripanj“ i JKP "Beogradput".

Predsednik Opštine Aleksandar Savić rekao je da rekonstrukcija trošnog mosta u ovom naselju, predstavlja rezultat dobre saradnje između Opštine, Grada Beograda i javnih gradskih preduzeća.

Foto: Promo/Opština Voždovac Foto: Promo/Opština Voždovac

- Na inicijativu odbornice Skupštine opštine Voždovac - Jasmine Jovanović, pre 6 meseci ustanovili smo da postojeći most koji ovde stoji preko deset godina, ugrožava bezbednost u saobraćaju i bezbednost građana koji se služe tim putem. Opština je pokrenula inicijativu i Beogradput je izašao na lice mesta i obnovio ovaj most. Važno je da je on sada proširen sa 3 na 5 metara, ojačan sa nosećim stubovima i da je urađena zaštitna ograda. Rezultat svega je jedan ovako lep, nov most, koji će građani Bele Reke bezbedno moći da koriste u narednom periodu - naveo je predsednik Savić.

On je istakao da sličnih situacija ima i na drugim mestima na Voždovcu, a da odbornici rade na terenu i probleme uredno prijavljuju rukovodstvu Opštine, koje pronalazi načine da ih reši.

Foto: Promo/Opština Voždovac Foto: Promo/Opština Voždovac

Stevan Batalo iz JKP "Beogradput", objasnio je da je bezbednost svih učesnika u saobraćaju bila ugrožena, zbog propadanja drvenih pragova koji su se nalazili na glavnim nosačima mosta. Zato su izvedeni građevinski radovi na rekonstrukciji i proširenju mosta, a umesto ranijih drvenih pragova, postavljeni su čelični nosači sa betonskom pločom i završnim slojem asfalta. Takođe su postavljene nove mostovske ograde sa obe strane, kao i odbojna ograda pre i posle mosta.

Na novom mostu skupili su se i zadovoljni građani ovog dela Ripnja, koji su opštinskom rukovodstvu izrazili zahvalnost što više ne moraju da idu zaobilazno 10 do 15 km, s obzirom da most nije bio bezbedan za prelazak kako vozila, tako i pešaka, a naročito dece.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA