Dom zdravlja "Stari grad" konačno dobio igle!

Pacijenti u “Starom gradu”, posle pauze zbog nestašice opreme, moći će da rade biohemijske analize. Nedostatak reagenasa i dalje predstavlja problem

  • 7

Dom zdravlja "Stari grad" dobio je 10.000 igala za vađenje krvi, tako da će svi pacijenti ove zdravstvene ustanove u laboratoriji moći da urade biohemijske analize. Ipak, zbog nedostatka reagenasa, krvna slika i urin i dalje će se raditi samo deci i trudnicama, kao i hitnim slučajevima.

 

Prema rečima primarijusa dr Vesne Janjušević, direktorke Doma zdravlja "Stari grad", igle je obezbedio Sekretarijat za zdravstvo, što će bitno olakšati rad ove zdravstvene ustanove, koja zbog blokade računa ima poteškoća u normalnom radu, pišu "Večernje novosti".

 

- Svi naši pacijenti moći će da urade biohemijske analize u laboratoriji, a sa kolegama iz Doma zdravlja "Palilula" razgovaramo da se kod njih radi krvna slika koja podrazumeva leukocite, eritrocite i hemoglobin i osnovna analiza urina - kaže dr Janjušević.

 

- Pregledi u specijalističkim službama se, zasada, odvijaju uobičajeno.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Račun ove zdravstvene ustanove je u blokadi od 15. decembra prošle godine, zbog prinudne naplate sredstava za plate "neugovorenih" radnika zaposlenih u stomatološkoj poliklinici "Mažestik".

 

Blokada preti da ugrozi rad doma zdravlja, zbog toga što lekari neće moći da obavljaju ni osnovne preglede. Kako saznaju "Novosti", u rešavanje ovog velikog problema uključio se i grad, koji je osnivač doma zdravlja i neće dozvoliti da ova eminentna zdravstvena ustanova bude zatvorena.

 

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA