SENZACIJA! GRADI SE TUNEL ISPOD BEOGRADA koji će rešiti mnoge probleme?! (FOTO)

Pedesetih godina bilo je predviđeno da se probije tunel kojim bi išla magistralna saobraćajnica, ali zbog podzemnih voda i klizišta je stopirano

  • 19

Ideja da se tunelom povežu savski amfiteatar i dunavsko priobalje biće realizovana projektom ''Beograd na vodi''.

Taj tunel bi išao od Kameničke do Francuske ulice, od prostora na kojem je danas Ekonomski fakultet, u neposrednoj blizini Glavne autobuske stanice, pa sve do Dorćola.

Početkom pedesetih godina, generalnim urbanističkim planom predviđeno je da se probije tunel kroz koji bi išla magistralna saobraćajnica, i time bi vozila izbegla prolazak kroz centar grada. Radovi su bili počeli.

- Iako je izgradnja odavno počela, tadašnja tehnologija nije omogućavala da bude završen. Danas, to za nas ne bi predstavljalo veliki problem - rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

U Ulici Gavrila Principa kopane su cevi, međutim prema zvaničnim informacijama zbog podzemnih voda i klizišta je stopirano, ali prema nezvaničnim, mehanizacija je preusmerena za izgradnju Novog Beograda.

U blizini velike raskrsnice kod Crkve Aleksandra Nevskog na Dorćolu, predviđen je izlaz iz tog tunela. Ovim tunelom bi se Karaburma povezala sa Novim Beogradom i Zemunom.

Iz Ulice Venizelosove, vozila bi tunelom izbijala u savski amfiteatar, i odatle bi preko mosta prelazili na levu stranu Save. Napravila bi se i saobraćajnica, koja bi se povezala sa Obrenovačkim putem.

U to vreme plan je bio dobar, ali nije realizovan. Gradilište je pre 60 godina zatvoreno, a veći deo tunela je zazidan. Prvih desetak metara se danas koristi, gde posluje auto-perionica.

( Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    8. april 2015 | 14:15

    Tooooooo,pa onda prema Solunu jedan krak a drugi ka Moskvi!

  • Kako da ne

    8. april 2015 | 14:17

    Metro tuda ne mogu da naprave decenijama a sad će kao neke tunele.Samo metro bi rešio pola posla i ne bi bilo potrebe za ovakvim projektima.Izbace se gsp linije na tim putanjama i rastereti se saobraćaj samo tako.

  • ♡♥♡

    8. april 2015 | 14:07

    Sta jos nece izmisliti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA