PANČEVO I DALJE BEZ VODE: Agonija traje puna četiri dana!

Još uvek se čekaju bakteriološki nalazi, ali poslednje provere otkrivaju da bi vanredna situacija sa gradskom vodom uskoro mogla da se normalizuje

  • 8

Puna četiri dana u Pančevu je na snazi zabrana upotrebe gradske vode za piće. Još uvek se čekaju bakteriološki nalazi, ali poslednje provere otkrivaju da bi vanredna situacija sa gradskom vodom uskoro mogla da se normalizuje.

ZAŠTO, POBOGU? Voda u Pančevu i posle tri dana nije za piće!

Decenijama pančevački izvori života nisu bili u ovoj meri zamućeni, odbojni i neprijatni. Nadležni su, kako sami kažu, znali da opreza u ovakvom dotrajalom sistemu, nikad dovoljno. Njihova brza reakcija kojom su nesumnjivo sprečene ozbiljne zdravstvene posledice, građane nije utešila.

Kažu da je staro postrojenje vodovoda svojim režimom rada dovelo do naglog skoka koncentracije hlora u vodi, a potom i do pojave amonijaka. U vodovodu kažu da nikakva bakterija nije bila uzrok tog tzv. hiperhlorisanja, već je bila njegova posledica, tj. pojavila se kasnije.

Foto-ilustracija: Foter/jJoost Nelissen Foto-ilustracija: Foter/jJoost Nelissen

U Zavodu za javno zdravlje neprekidno analiziraju kontaminiranu gradsku vodu, čekaju bakteriološke nalaze i najavljuju da bi u ponedeljak, najkasnije u utorak mogli da potvrde potpunu ispravnost vode u Pančevu.

Moglo se očekivati da će ih neka od redovnih kontrola alarmirati.

- Mislim da se to dogodilo zbog preblema kontaminacija samoga postrojenja koja se kontroliše - kaže Mica Sarić Tanasković, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

U ovom trenutku novije postrojenje gradskog vodovoda u potpunosti je isključeno.Radi samo staro koje je manjeg kapaciteta, ali problema u snabdevanju oko 100 hiljada građana vodom koja se trenutno koristi samo u tehničke svrhe, nekim čudom nema. Cisterni sa pijaćom vodom koja stiže iz prestonice ima dovoljno na ulicama ovog grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anci

    19. april 2015 | 17:19

    Pre 4 dana su morali da priznaju da su zatrovali vodu! A sta je sa vodom vec 3 nedelje? Nema u gradu ko nije imao stomacne probleme. Krivicne prijave za masovne trovace!

  • dejan

    19. april 2015 | 18:26

    mozes misliti,u Zrenjaninu vec 13 godina voda sa cesme je zabranjena za upotrebu,posto je bakterioloski neispravna,ali zato cenjena vlast i dalje salje racune i voda se placa papreno

  • Анти Антифа

    19. april 2015 | 18:57

    У Зрењанину већ 11 година па ником ништа.Продавци флаширане воде одлично зарађују

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA