TAKSISTA NIJE TUKAO DEVOJKU I MLADIĆA: Naxis taksi demantuje optužbe!

U ovom taksi udruženju veruju da se radi o lažnom prikazu i da nisu dobili nikakvu žalbu niti poziv od stranaka, niti obaveštenje ili zapisnik od MUP-a

  • 0

Povodom teksta u kojem Devojka I. M. (24) i njen drug B. L. (18) tvrde da su oni i još dvoje ljudi bili žrtve podivljalog taksiste, oglasilo se udruženje "Naxis taksi", koje je navelo da veruje da se radi o lažnom prikazu tog udruženja i da nisu dobili nikakvu žalbu niti poziv od stranaka, niti obaveštenje ili zapisnik od MUP-a.

OVO NISU OČEKIVALI U BEOGRADU: Mladić i devojka su ćaskali tokom vožnje, a onda je taksista počeo da ih tuče!

Saopštenje udruženja "Naxis taksija", na čelu sa direktorom Vladimirom Mirkovićem, prenosimo vam u celosti:

U ponedeljak 21. aprila 2015. godine, javno glasilo 24 Sata objavilo je članak u kojem autor N. G. navodi da je u četvrtak 17. aprila iste godine došlo do incidenta na nenavedenoj lokaciji u Beogradu u kojem je, navodno, taksista koji je član Naxis taksi udruženja fizički nasrnuo na stranke. Neidentifikovani autor članka takođe tvrdi i da je "policija došla" i "napravila zapisnik".

Od dana objavljivanja ova navodna i malo verovatna "vest", koja sobom ne nosi nijedan podatak potkrpljen činjenicom, se jako brzo proširila kroz javnost i na društvenim mrežama, dok je Naxis taksi pokušavalao svim sredstvima koja su nam dostupna da sazna više detalja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako Naxis taksi, ni nedelju dana kasnije i po sprovedenoj internoj istrazi navodnog slučaja, nije dobio ni žalbu ili poziv od stranaka, ni bilo kakvo obaveštenje ili zapisnik od MUP-a, niti je internom istragom otkriven bilo kakav nagoveštaj ovakvog slučaja, smatramo da smo dužni da se obratimo javnosti i redovnim strankama putem javnog saopštenja, a u pokušaju da se slučaj razreši. Čelnici Udruženja Naxis taksi žele da se što pre dođe do objašnjenja za ono što verujemo da je lažni prikaz našeg Udruženja i cele naše struke u medijima i javnosti od objavljivanja članka u navedenom izdanju 24 Sata, a kasnije prenesenom u drugim medijima.

Kako nismo primili nikakvu žalbu od stranaka, koje se pominju samo inicijalima u članku, niti se u članku navodi tačno vreme, a ni lokacija na kojoj je vozač Naxis taksija navodno primio vožnju, ostajemo nemoćni u razrešavanju situacije koju opisuje sumnjivi članak. Naglašavamo i da takvi slučajevi nikako nisu prihvatljiva pojava u Udruženju Naxis taksi, niti u struci prevoznika, te želimo što pre i što detaljnije da saznamo o čemu se radi kako bismo mogli, adekvatno da reagujemo.

Naxis taksi, kao i sva profesionalna taksi udruženja u Beogradu, vodi jasnu i detaljnu evidenciju svih vožnji naručenih putem telefona ili Tvitera, koji nam je u poslednje dve godine doveo mnoštvo novih zadovoljnih stranaka, a na kojem poslednjih dana trpimo blaćenje i uvrede upućene nedužnim vozačima, koji na ovaj način zarađuju za život, i samom Udruženju. Ukoliko bi nam se navodno oštećene stranke ili mediji obratili makar sa tačnim vremenom i adresom na koju je naručeno vozilo te noći, Udruženje bi bilo u mogućnosti da odmah pronađe vozača koji je navodno odgovoran za incident, a koji bi bez odlaganja odmah bio sankcionisan od strane Udruženja.

Foto-Ilustracija: Foto: Tanjug/Oksana Toskić,  flickr/N. Feans Foto-Ilustracija: Foto: Tanjug/Oksana Toskić, flickr/N. Feans

Samim tim što se ne navode ti bitni detalji, a ni bilo kakav opis taksiste osim da je član Udruženja Naxis taksi, stavlja se pod znak pitanja ne samo Udruženja Naxis taksi, već i ugled i poslovna sposobnost svakog vozača Naxis taksija, što narušava njihova osnovna prava na neometan rad i lični ugled.

Udruženje Naxis taksi ostaje dostupno za i otvoreno na sva dalja pitanja medija, javnosti i naših cenjenih stranaka i molimo medije da istraže i objave informacije u skladu sa zakonom, te da poštuju naš vredno zarađeni ugled i višegodišnji rad, kao što će naše Udruženje poštovati svaku žalbu i osnovanu kritiku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA