OTKRIVAMO: Evo ko je tajanstveni "zlatni dečko" koji svaki dan stoji u Knez Mihailovoj! (FOTO) (VIDEO)

Ima nekoliko godina kako pored raznih uličnih muzičara i igrača, najveću atrakciju na najprometnijoj gradskoj "štrafti" pravi mladić od glave do pete ofarban u zlatno... Ekipa Telegrafa otkriva ko se zapravo nalazi iza maske...

  • 7

Sigurno ste čuli za onaj izraz "zlatni dečko", s nekim ste možda čak onako u prolazu nekada i bili, a mi smo s jednim proveli čitavih pola sata ćaskajući nigde drugo do - usred Knez Mihailove i to u "špicu"...

Verujte nam, ovaj dečko je doslovce zlatan... A sad dosta misterije...

Ima nekoliko godina kako pored raznih uličnih muzičara i igrača, najveću atrakciju na najprometnijoj gradskoj "štrafti" pravi mladić od glave do pete ofarban u zlatno sa jedinstvenim zlatnim kovrdžavim loknicama.

Sama skupila novac svirajući violinu u Knezu: Sjajna Jovana osvojila 1. mesto u Italiji (VIDEO)

Da, iako ga svi već dobro znaju, "gužvu" i dalje pravi kao prvog dana kada je počeo nepomično da stoji u jednoj pozi, koju je menjao onda kada mu prolaznik pruži novčanicu...

U to se uveravamo posle svega nekoliko minuta razgovora...

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prilaze deca da ga dodirnu, nekoliko devojaka ga krišom vrebaju s leđa kako bi se slikale kraj njega, a jedan momak ubacuje u njegov zlatni ćup zaostali sitan novac iz novčanika...

- Ovde stojim kako bih iskazao ljudima ljubav i simbolički ukazao na alarmantne stvari, koje prenebregavaju. Pre svega na to da treba da se izmestimo s pravca kojim smo krenuli - počinje priču sa nama "zlatni dečko" za kojeg saznajemo da se zove Vuk i da je na studije u Beograd stigao iz Sombora.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U međuvremenu ovaj 36-godišnjak završio je Filozofski fakultet, a svoje svakodnevno stajanje sa zlatnom knjigom u ruci (prim. aut. koja je saznajemo, u letu, zapravo studija o Hegelu) nikako ne smatra "misijom".

- Ne, ovo što ja radim nikako se ne može nazvati "misijom"! Nije čak ni "borba za napredak društva", jer je ovaj termin zapravo kategorija kapitalističke kulture... Tako se može objasniti i to zašto sam ja zapravo "zlatni dečko". To je najbolja moguća simbolika lažnih vrednosti koje propagira savremena materijalistička kultura - objašnjava nam Vuk uvlačeći nas vešto na "svoj teren", u priču o Hegelu, Kantu, Frojdu, Jungu, smislu života...

Upada nam u oči da ovaj momak itekako dobro poznaje tematiku, tek iz njega pokušavamo da izvučemo koju ličnu informaciju više.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Između redova saznajemo da je veliki avanturista, a da je na sličan način privlačio pažnju širom Evrope.

Inventivni umetnički performans izvodio je i u Štokholmu, koji je, kaže, obišao i uzduž i popreko "bajsom" i u Rimu, a najlepše se, pak, provodio - na hrvatskom primorju.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U jednom trenutku nam se čak i poverio zašto. To iz učtivosti nećemo otkriti, ali ćemo samo reći da najprivlačnijim ženama smatra Ruskinje i Azijatkinje. Kaže, ima nečeg "nevinog" i neiskvarenog u njima što, pak, umeju da iznesu na neverovatno neinhibovan način.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Uz obećanje da ćemo jednom sesti na kafu da razmotrimo i druge poglede na život ovog umetnika, rastajemo se s Vukom, koji nam džentlmenski ljubi ruke i duboko se naklanja.

- Dubok naklon za dame! - poručuje okrećući se već ka prolaznicima koji mu ubacuju novac u zlatni ćup...

Posao zove...

(K. V. / J. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miley Cyrus

    7. maj 2015 | 20:16

    Svaka cast decku, ne stidi se svog posla, bravo, sve pohvale!

  • Mile

    7. maj 2015 | 21:44

    Bas sam pre nekoliko dana prolazio i zastao kada sam ga video. Naravno, ostavio sam neki novac i iskreno mu odao priznanje za ovo sto radi. Da li ste uopste svesni koliko je zahtevno ostati u jednom polozaju duze od 10 minuta. Probajte, pa cete tek onda shvatiti kakvu koncentraciju u kontrolu nad sobom ima ovaj decko. Svaka cast jos jednom, da je vise takvih ljudi ovaj svet bi bio jako lepo mesto!

  • nenad

    7. maj 2015 | 20:19

    Pare samo to je cilj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA