Sledeći vikend će biti spektakularan u Beogradu, evo šta ne smete da propustite!

Koncept festivala “Beogradski Manifest” oličen je u ideji da posetioci upoznaju najlepše od Srbije i da naše tradicionalne vrednosti dožive na kreativan i savremen način, a ovaj porodični festival koji je inače namenjen svim generacijama, pružiće nezaboravan provod za sva čula i učiniće Kalemegdan najzabavnijim parkom u Srbiji od 22-24. maja!

  • 1

Beogradski manifest”, prvi veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija otvoriće kapije Kalemegdana između 22-24. maja. Praznik najpoznatijih srpskih festivala u organizaciji udruženja “Beogradski Manifest” i JP “Beogradska tvrđava”, tokom tri dana biće smešten u Gornjem i Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Preko 15 festivalskih celina predstaviće najlepše od srpske kuhinje, turizma, filmske umetnosti, muzike, plesa, prirode i kreativnih ideja.

Kalemegdan će ugostiti preko 50 gradova i opština iz Srbije. Tokom tri dana festivala nebom će krstariti veliki leteći baloni 15 ekipa iz cele Evrope, a uveče će po prvi put na beogradskom nebu zasijati piromuzički vatrometi koje će lansirati svetski vicešampion!

Posetiocima će hranu pripremati kuvari-šampioni koji su na takmičenjima poneli prve nagrade za kulinarsko umeće. Tradicionalne srpske „ijade“ od roštiljade, gulašijade, pasuljijade, kupusijade, jagnjijade do tradicionalnih lokalnih specijaliteta biće na meniju kalemegdanske trpeze.

 Foto: Tanjug/AP/Rob Griffith Foto: Tanjug/AP/Rob Griffith

Domaćini muzičkog programa su naši najpoznatiji festivali: „Beer fest“, „ Zaječarska Gitarijada“, „Nišvil“ „Dragačevski sabor trubača“, „LoveBfest“ i mnogi drugi, a posetioce svako veče očekuju sjajni koncerti. Filmski program organizuju poznati festivali „Fest“, „Palić film fest“, „Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma“ , „Cinema city“, „Kids fest“ i pored druženja sa glumcima i rediteljima, posetioci će moći da pogledaju nagradjivana filmska ostvarenja u bioskopu na otvorenom u formi „Silent movies“.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Preko 18 festivala i najboljih plesnih škola na “Plesnoj livadi” će razigrati posetioce uz ritmove i zvuke salse, sambe, flamenka, tanga. Mališane očekuje posebna zona namenjena igri, kreativnim radionicama i brojnim animacijama. Svim ljubiteljima konjičkog sporta spremamo fantastičan program koji će sa Hipodroma biti preseljen na Donji grad Kalemegdana. Mala škola konjičkog sporta pružiće edukativne informacije o uzgoju i dresuri konja, a posebna atrakcija biće revija starih fijakera.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Koncept festivala “Beogradski Manifest” oličen je u ideji da posetioci upoznaju najlepše od Srbije i da naše tradicionalne vrednosti dožive na kreativan i savremen način.

Porodičan festival namenjen svim generacijama pružiće nezaboravan provod za sva čula i učiniće Kalemegdan najzabavnijim parkom u Srbiji od 22-24. maja!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    11. maj 2015 | 12:43

    A odrzaće se i 20.evropska smotra srpskog folklora dijaspore i srba u regionu...bilo bi lepo da nekada neko i to spomene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA