Transformersi stižu u Beograd iako je JEDNOM ROBOTU OTKINUTA GLAVA!

Roboti će biti izloženi na beogradskom Trgu Republike, u sklopu „Beogradskog letnjeg festivala”

  • 3

Posle velikog uspeha transformersa u Podgorici, umetnik Danilo Baletić će svoje autobote i deseptikone, predstaviti beogradskoj publici.

Ćale i sin napravili ogromne transformerse u dvorištu. Naravno da su Kinezi (FOTO)

On je na internetu objavio trejler za izložbu robota iz popularnog filmskog ostvarenja Majkla Beja, na beogradskom Trgu Republike, u sklopu “Beogradskog letnjeg festivala.”

Međutim, Baletić tvrdi da je euforiju oko preseljenja pokvarilo to što je transformersu Džinzonu, koji je ispred biblioteke “Radosav Ljumović”, otkinuta glava.

Transformersa Džinzona su u nedelju oštetili nepoznati počinioci otkinuvši mu glavu, a prizor je neprijatno iznenadio građane Podgorice.

- Znao sam da se takve stvari moraju desiti kod nas, ali nisam očekivao da će se to desiti baš sad, kada sam u najvećoj gužvi. Sreća što sam uspeo da spasim glavu robota, inače bih sada imao velikih problema sa izložbom u Beogradu - kazao je Baletić.

On je najavio da bi u naredna dva dana svi tranformersi trebalo da budu sklonjeni sa podgoričkih ulica, odnosno počela bi selidba za Beograd.

Tvrdi da mu organizatori “Beogradskog letnjeg festivala” prave male probleme oko datuma izložbe.

- Danas su mi javili da će Knez Mihajlova biti zauzeta šestoga i da ću možda morati da odložim izložbu za 16. jun. Puno je stresa oko selidbe, ali mlad sam, izdržaću - kazao je juče Baletić.

Danilo je zahvaljujući ovoj izložbi dobio nekoliko nagrada kao umetnik i kao čovek koji je na neobičan način promovisao Podgoricu.

Baletićeva izložba je upriličena u okviru manifestacije „Podgoričko leto" 2014. godine.

Od sedam transformersa, koliko ih je na ulicama grada, do sada je uklonjen najveći, Megatron, težak 20 tona i visok 14 metara.

Bio je postavljen na Trgu Republike, a uklonjen je zbog obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xXRXx

    2. jun 2015 | 16:21

    Evo naredne 2 godine će se kod nas u PG hvaliti kako je nešto prije stiglo ovdje nego u BG :-). Šalim se, ovo su stvarno dobre skulpture.

  • M

    2. jun 2015 | 17:58

    Bravo Daka, ljubi te i ujak! :-)

  • L

    2. jun 2015 | 17:00

    Bravo Danilo ljubi te tetka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA