SRPSKI PONOS: Ona je najmlađa lekarka u Evropi i dolazi iz Beograda! (FOTO) (VIDEO)

Melani je sa 13 godina zajedno sa svojom majkom Zoricom iz Čikaga došla u Beograd, gde je u roku od dve godine završila srednju školu i upisala Medicinski fakultet

  • 13

Melani Norton, koja je rođena u Čikagu, a za sebe kaže da je Srpkinja i Beograđanka, ima tek 21 godinu, a već je uspela da završi Medicinski fakultet u Beogradu, pa je postala najmlađi doktor u Evropi.

Fakultet je upisala sa nepunih 16 godina, pa su profesori proveravali da li je isuviše mlada da započne tako rano ozbiljne studije. Test je prošla uspešno, pokazala se kao odličan student i ostala upisana kao najmlađi lekar koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu, piše Blic.

Melani je u Čikagu završila osnovu školu u koju je krenula sa pet godina. Već sa 13 je sa majkom Zoricom, koja je rođena u Srbiji, došla u Beograd i nastavila s obrazovnajem, upisala je srednju školu koju je završila u roku od dve godine. Kako kaže, škola joj je bila laka, pa je tražila da je što pre završi.

- Oduvek sam znala da ću se baviti medicinom. Moja kuma je lekar, po struci je onkolog, a uvek sam slušala njene savete i cenila ih. Često mi je govorila da treba da pratim ono što volim i za šta sam spremna, a ja sam znala da je to medicina. Kardiologija je ono što me najviše zanima - priča ona koja odlično govori srpski jezik, ali joj se ipak u razgovoru potkrade po koja greška.

Foto: Facebook/Melanie Norton Foto: Facebook/Melanie Norton

Njena majka Zorica Anđelković Norton je 1973. godine otišla u Ameriku, gde je završila fakultet i upoznala njenog oca Džona, koji je bio advokat po struci. Nažalost, preminuo je u saobraćajnoj nesreći, pa su nekoliko godina kasnije njih dve odlučile da se presele u Beograd.

- Ja sam u duši Beograđanka jer zaista volim ovaj i ovu zemlju.

Tokom studija je uspevala da sve ispite položi u junu, da bi imala slobodno leto. Ipak, ni tada se nije odmarala, već je učila od drugih, pa između ostalog je i volontirala na Harvardu.

- Želim da ostanem na specijalizaciji u Beogradu - istakla je ona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA