PADAJU REKORDI: Adu za 5 dana posetilo preko MILION ljudi!

Na ''beogradskom moru'' minulog vikenda rekordne posete. Krcati bazeni, u Košutnjaku za dva dana 11.000 kupača

  • 4

Kao rekordan vikend po poseti kupalištama, sa sigurnošću možemo reći da je bio prošli vikend, gde je samo na Adi Ciganliji bilo između 350. 000 i 400. 000 ljudi koji su izabrali obale ''beogradskog mora'' za beg od talasa vrućine! Mesto više tražilo se na bazenima, pa je radno vreme na mnogima i produženo.

 

Na Adi devojke bolji spasioci od momaka

 

Plaža kraj restorana "Jezero" na Adi bila je popunjena peškirima već od 9 časova, dok su se tek u večernjim satima praznile ležaljke i kafići.

 

Dnevno Adu Ciganliju poseti preko 200.000 ljudi, što znači da za samo pet dana preko milion kupača poseti "beogradsko more".

 

- Obim posla povećan je za spasioce, zbog čega ih je mnogo više angažovano ovog leta - rekla je Maja Pavlović u ime JP "Ada Ciganlija" za "Novosti".

 

- Koordinatori svakodnevno prate potrebe na terenu, ali godinama unazad ne pamti se ovolika posećenost.

 

Prethodnom lošom sezonom ispražnjene kase bazena se takođe popunjavaju. Zavod za sport i medicinu na bazenu Košutnjak prodao je tokom proteklog vikenda čak 11.064 ulaznice!

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Rekord je postignut u subotu, kada je broj posetilaca dostigao 6.100 - kaže Tatjana Janačković iz Zavoda, i dodala:

 

- Što se tiče produžavanja radnog vremena, nismo u mogućnosti da izađemo u susret velikom interesovanju zbog već zakupljenih termina sa klubovima i savezima.

 

Na bazenu SRC ''Olimp'' uvedeni su dodatni termini. Za vikend se okupalo oko 4.000 posetilaca, od 6 časova ujutru do ponoći, do kada traje noćno kupanje. Slična je bilo i na "Tašu", gde u proseku 300 kupača svakog dana vikenda dođe od 21 do 23 časa.

 

Na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović" nije premašena brojka od 4.700 posetilaca, koliko je pohrlilo prvog radnog dana, ali je i dalje na zavidnom nivou - 3.810 karata je prodato u subotu, a 3.400 u nedelju. Kapije dorćolske oaze otvorene su već od osam časova, pa sve do 21.00!

 

Na Strelištu, pančevački otvoreni bazen radiće ubuduće i noću, saopštilo je rukovodstvo JKP "Mladost". Od srede kapije kupališta otvorene su od 21.30 do pola sata iza ponoći, cena ulaznice za odrasle iznosi 280, a za decu 175 dinara.

 

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA