DECA ĆE IMATI SVOJU PRATNJU: Posebna briga o mališanima sa smetnjama u razvoju!

Usluga ličnog pratioca namenjena je deci sa smetnjama u razvoju koja su uključena u vaspitno-obrazovne ustanove na teritoriji Grada Beograda

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovaće danas potpisivanju Ugovora za program "Lični pratilac - podrška u odrastanju deteta" koji će u ime gradske uprave potpisati sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Kako je najavila Služba za informisanje grada, u okviru programa će biti pružane usluge ličnog pratioca za 250 dece sa smetnjama u razvoju, a realizovaće ga Humanitarna organizacija "Dečje srce" iz Beograda.

Usluga ličnog pratioca namenjena je deci sa smetnjama u razvoju koja su uključena u vaspitno-obrazovne ustanove na teritoriji Grada Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje ime

    28. jul 2015 | 13:05

    Jadna ta deca sa takvom uslugom... Potpuno neiskusni pratioci sa dva-tri casa teoretskog znanja, osobe koje nisu ni psihicki ni fizicki obucene za rad sa osetljivom decom... Autizam, Daunov, cerebrala, ostecen vid ili sluh... Gledam svakog dana oca jednog takvog deteta na koliko stvari mora paziti. To je stvarno neverovatan trud i napor. Jedna greska, malo nepaznje na pesackom ili stepenicama i... Cao! Nema tu mesta amaterizmu i priucenima.

  • MarinaC

    28. jul 2015 | 13:30

    Apelujem na Vladu Srbije da se istrazi koliko dece na samom porodjaju biva "osteceno" iako genetski nema osnova. Akuseri znaju o cemu pisem a o roditeljima da ne pricam. Jedan pogresan korak u toku porodjaja tragedija za ceo zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA