Pogledajte kako su SRPSKI ŠKOLARCI obradovali najmlađe migrante! (FOTO)

- Znamo kako je kada neko ostane bez kuće i nema ništa. Doneli smo im slatkiše, igračke, dali sve što možemo - rekao je jedan od učenika

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zajedno sa obrenovačkim osnovcima i mališanima iz Predškolske ustanove ''Perka Vićentijević'' delili su danas paketiće majkama i deci migranata u „Kutku za decu” u hotelu ''Bristol''.

MIGRANTI PROMENILI PUT - NOVOM TRASOM HRLE U SRBIJU! Evo u koji srpski grad NADIRU izbeglice

Paktetiće sa hranom i garderobom prikupila su deca iz Obrenovca u okviru akcije ''Deca deci'', a događaju su prisustvovali i sekretar Skupštine grada Sonja Podunavac, članica Gradskog veća Tanja Popović, zamenik predsednika opštine Obrenovac Mirko Vranešević i predstavnici Crvenog krsta Beograda.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da je ovo jedan simboličan gest i kao što su njima Grad Beograd i cela Srbija pomagali kada su ih zadesile poplave, danas su oni, kojima je pomoć bila tada potrebna, organizovali pomoć za drugu decu.

- To pokazuje koliko su oni naučili iz nesreće koja je zadesila Obrenovac, a to je da pomognu drugima kada se nađu u nevolji. Dečaci koji su sinoć peške došli sada se igraju u ''Kutku za decu'' i raduju igračkama i slatkišima. To pokazuje koliko je Srbija humana i do koje mere je uspela da nađe način da pomogne nesrećnim ljudima koji beže od rata i gladi i traže svoje utočište - istakao je Vesić i zahvalio deci iz Obrenovca i njihovim nastavnicima i vaspitačima koji su prikupljali pomoć i decu na ovaj način naučili da budu solidarni i dobri ljudi.

Foto: Promo Foto: Promo

Vesić je dodao da je ovo poruka migrantima da su u Srbiji dobrodošli i da naš narod ima saosećanja sa ljudima koji su u nevolji.

- Grad Beograd sa Vladom Republike Srbije radi na tome da se uredi prihvatni centar. Mi imamo prihvatni centar u Krnjači, ali je problem što većina njih u Srbiji boravi svega nekoliko dana. Oni uglavnom borave pored autobuske stanice i tu čekaju prevoz za dalje. Kada bude hladnije vreme, verovatno će više njih boraviti u prihvatnom centru. Kada se neko registruje kao tražilac azila, ima pravo da se poptuno slobodno kreće po celoj zemlji - rekao je gradski menadžer.

Foto: Promo Foto: Promo

Stefan, jedan od učenika obrenovačkih škola, doneo je pomoć i kazao da vrlo dobro zna kroz kakve su muke prošli Obrenovčani.

- Znamo kako je kada neko ostane bez kuće i nema ništa. Doneli smo im slatkiše, igračke, dali sve što možemo - kazao je Stefan.

Njegova drugarica Marija dodaje da su joj se deca kojima ja danas delila pomoć dopala i da je srećna što je mogla da im pomogne.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA