OTVOREN TRG BAJKI: Svakog dana narodne priče za najmlađe (FOTO)

Otvaranju Trga bajki prisustvovao je i glumac Svetislav Goncić, koji je rekao da će se, u okviru tog Trga održavati kreativne radionice, scenski nastupi učenika škola sa teritorije Zvezdare, a biće predstavljeni i razni tradicionalni zanati

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić večeras je, ispred Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić, otvorio Trg bajki, u okviru koga će se, za posetioce svakog dana izvoditi srpske narodne bajke i bajke braće Grim, namenjene deci i odraslima.

Pokloni iz "Slatke kutije" za najmlađe u Knez Mihailovoj! (FOTO)

- Trg bajki deo je našeg novogodišnjeg programa za decu - rekao je Vesić novinarima i naglasio da je grad Beograd ove godine pripremio raznovrstan novogodišnji program, koji se održava na nekoliko lokacija u gradu, a jedna od njih je i Beogradski sajam.

Osim toga, podsetio je gradski menadžer, na Trgu republike otvoren je Trg otvorenog srca.

- Trg bajki se, kao gradska manifestacija, otvara prvi put ove godine i zaista verujem da smo obezbedili puno dobrih sadržaja za decu - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je naveo, u Beogradu će biti otvorena i dva klizališta, na Trgu Nikole Pašića i na Beogradskom sajmu. Za decu koja imaju klizaljke, objasnio je Vesić, termini će biti besplatni, a deca koja nemaju klizaljke, moći će da ih iznajme po veoma povoljnim cenama.

Otvaranju Trga bajki prisustvovao je i glumac Svetislav Goncić, koji je rekao da će se, u okviru tog Trga održavati kreativne radionice, scenski nastupi učenika škola sa teritorije Zvezdare, a biće predstavljeni i razni tradicionalni zanati.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Trg bajki osmišljen je sa idejom da se maloj i velikoj deci približi ono najlepše, naše narodne bajke - rekao je Goncić.

Kako je rečeno, Trg bajki obuhvata programe koji će se odvijati u okviru novogodišnje manifestacije Beogradska zima, a biće otvoren do 15. januara.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na otvaranju Trga bajki, mnogobrojni malisani družili su se sa glumcima obučenim u kostime deda mraza, vila, čarobnjaka...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dagd

    16. decembar 2015 | 09:18

    Velikima, to - ne treba... ( Bajke slisaju, svaki - dan.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA