NISU ZABORAVLJENI: Žitelji Ključa uskoro dobijaju vodovodnu mrežu

- Do sada je na vodovodnu mrežu priključeno oko sto domaćinstava - rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas završetku radova na vodovodnoj mreži u naselju Ključ u gradskoj opštini Surčin, na koju je do sada priključeno oko sto domaćinstava.

- Ovde smo bili u novembru kada su započeti radovi i kada smo na zahtev građana i Opštine Surčin odlučili da izgradimo jeda krak vodovoda za šta je uloženo 17,7 miliona dinara. Do sada je na vodovodnu mrežu priključeno oko sto domaćinstava. Danas smo u kući porodice Izeta Tahirovića, koja je prva priključenna, i uverili smo se da sve funkcioniše kako treba. Na taj način smo izgradili priključak i ostalim stanovnicima iz okolnih ulica. Oni će dobiti priključak uz plaćanje takse od oko 70 hiljada dinara, a moći će da ga plate na rate od po hiljadu dinara. Na taj način rešićemo problem čitavog naselja u snabdevanju vodom - rekao je Vesić.

On je podsetio da je Skupština grada donela odluku da u narednih deset godina ni jedna kuća u Beogradu ne bude bez vodovoda i kanalizacije, a taj posao će koštati 575 miliona evra.

Ovo je početak tog velikog posla koji će trajati narednih deset godina, rekao je Vesić dodavši da se u narednom periodu u Surčinu planiraju investicije od oko tri miliona evra, čime grad pokazuje da jednako vodi računa o svim svojim opštinama i da su svi građani isti.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Član Gradskog veća Stevo Tatalović istakao je da su voda i kanalizacija osnov života svakog naselja i da taj problem u svakom delu grada mora biti ravnopravno tretiran.

- Već početkom proleća nastavićemo posao na izgradnji kanalizacione mreže u Surčinu u vrednosti od 150 miliona dinara, dužine 45 kilomatera. Krajem leta počeće i gradnja kolektora Dobanovci-Surčin, vrednosti 250 miliona dinara - najavio je Tatalović.

Predsednik Skupštine GO Surčin Stevan Šuša naglasio je da će ova opština u saradnji s JKP "Vodovod i kanalizacija" omogućiti otvaranje posebnog šaltera ovog javnog preduzeća i da stanovnici neće morati da idu u centar grada da bi podneli prijavu za priključenje. On je najavio da se tokom sledeće godine očekuje i izgradnja mreže u naselju Radiofar, nakon čega će se raditi na stvaranju uslova da mrežu dobiju i ostala sela u opštini.

Žitelj ovog naselja i domaćin prve kuće koja je dobila priključak Izet Tahirović zahvlaio je ovoj gradskoj vlasti na efikasno urađenom poslu i pohvalio angažovane radnike za ažurnost i pedantnost prilikom izvođenja radova.

Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović i direktor SC "Tašmajdan" Milan Novović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA