KORISTILA SLIKE DECE U REKLAMAMA BEZ DOZVOLE RODITELJA: Traži se smena direktorke vrtića "Boško Buha" na Paliluli!

Direktorka Marina Kostić je u reklamnom materijalu u cilju sopstvene promocije, bez neophodnog pristanka zakonskih zastupnika dece, koristila fotografije u reklamnom materijalu

  • 4

Zaštitnica prava građana Beograda Katarina Žeželj, uputila je danas javnu preporuku za razrešavanje Marine Kostić, direktorke Predškolske ustanove "Boško Buha" Palilula.

 

Zaštitnica prava građana Beograda utvrdila je, u postupku kontrole zakonitosti i pravilnosti rada predškolske ustanove "Boško Buha" Palilula, da je odgovorno lice Marina Kostić počinila propuste u radu na štetu prava građana, i to pre svega dece koja pohađaju ili su pohađala ovu predškolsku ustanovu u delu koji se odnosi na poštovanje odredaba Zakona o oglašavanju Republike Srbije i Odluke o zaštitniku građana.

 

Najznačajniji propust u radu odgovornog lica PU "Boško Buha" Palilula Marine Kostić, odnosi se na nezakonitu i nepravilnu upotrebu ličnih dobara, zapisa lika - fotografije dece radi objavljivanja ovih fotografija u reklamnom materijalu štampanom u cilju promocije direktorke PU "Boško Buha", a bez neophodnog pristanka zakonskih zastupnika lica - dece čiji je lik vidljiv na fotografiji u reklamnom materijalu.

 

U postupku kontrole koji je pokrenut u skladu s Odlukom o zaštitniku građana, odgovorno lice PU "Boško Buha" Palilula direktorka Marina Kostić nije dostavila tražene podatke, već je dopisima upućenim Zaštitniku građana pokušala da inicira lični sukob čime je prekršila obavezu saradnje svih kontrolisanih subjekata sa Zaštitnikom građana Grada Beograda, a što je propisano Odlukom o zaštitniku građana.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Primenom ove odluke Zaštitnik građana je ovlašćen da javno preporuči razrešenje funkconera koji je odgovoran za povredu prava građana, posebno ako iz ponovljenog ponašanja funkconera proizilazi da namerno odbija saradnju sa Zaštitnikom građana. U slučaju neovlašćenog objavljivanja zapisa lika - fotografije dece predškolskog uzrasta u reklamnom materijalu ugrožena su prava na zaštitu lika i ličnog dobra dece kao posebne kategorije koja traži uvećanu zaštitu, dok je oglušivanjem o ovlašćenja Zaštitnika građana u postupku direktora PU "Boško Buha" Palilula Marina Kostić iskazala dodatno nepoštovanje propisa i institucija, navodi se u saopštenju zaštitnice prava građana Beograda Katarine Žeželj.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    24. februar 2016 | 12:09

    Ovo je sramota sta radi Katarina Zezelj,ko je ta osoba koga je ona zastitila???

  • Nana

    25. februar 2016 | 15:40

    Direktori obrazovnih ustanova imaju ogromna ovlašćenja, mali carevi bez kontrole sem stranačke poslušnosti više od deset godina.

  • Petar

    23. februar 2016 | 18:51

    Sramota,pa ta zastitnica gradjana treba da nas stiti od politicara i mafijasa koji nas drpaju ceo zivot otimaju od nas i te male deca,umesto toga ona se brine za slike malisana.Pa deca nisu slikana naga itd nego da se prisete svog predskolskog doba.Cisto politicko sklanjane direktorke.Verovatno gospodja ima svog kandidata.SRAMOTA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA