1

Najprestižnije biznis škole ponovo u Beogradu (FOTO)

Beograd će prve nedelje aprila, biti domaćin najtalentovanijim studentima sa fakulteta od Australije do Amerike koji dolaza u Srbiju povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC)

Slika1
Foto: Promo

BBICC, u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka , se realizuje četvrtu godinu za redom, od 4. do 9. aprila, na FON-u, što predstavlja priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenjenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Foto: Promo

Foto: Promo

Ovom prilikom okupiće se studenti sa 16 poznatih biznis škola. Na takmičenju će pored tima sa FON-a, kao predstavnika Univerziteta u Beogradu učestvovati i studenti sa prestižnih univerziteta – Univerziteta Kalifornije – Berkeley (SAD),Wharton poslovne škole iz Pensilvanije (SAD), Univerziteta sa Floride, australijski univerzitet Melburn, tri tima iz Kanade – Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University.

Foto: Promo

Foto: Promo

Među predstavnicima Evrope učestvovaće i Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), Dublin Institute od Science and Technology (Irska), Maastricht University (Holandija). Prošlogodišnji pobednik Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong) je takođe učesnik na takmičenju i ove godine, kao i timovi iz Kine i sa Tajlanda.

Timovi će stići u Beograd, pre zvaničnog otvaranja koje će se održati u utorak, 5. aprila na Fakultetu organizacionih nauka. Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve studije slučaja koje će se rešavati 5 i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanta vodećih kompanija u Srbiji.

Foto: Promo

Foto: Promo

Završnica takmičenja će se održati u subotu, 9. aprila, gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja. Tokom 6 dana boravka u Srbiji, pored rešavanja dva poslovna problema, takmičari će, takođe, imati priliku da upoznaju Beograd kao i našu tradiciju i kulturu.

Za više informacija posetiti sajt:  www.bbicc.org

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: BBICC, Beograd, Fakultet organizacionih nauka, FON
Popularni komentari
  • A
    Andrea

    Odlicno iskustvo za nase studente. Lepo je videti da se nesto korisno i pametno odrzava i kod nas

foto dana

video dana