Najprestižnije biznis škole ponovo u Beogradu (FOTO)

Beograd će prve nedelje aprila, biti domaćin najtalentovanijim studentima sa fakulteta od Australije do Amerike koji dolaza u Srbiju povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC)

  • 1

BBICC, u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka , se realizuje četvrtu godinu za redom, od 4. do 9. aprila, na FON-u, što predstavlja priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenjenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovom prilikom okupiće se studenti sa 16 poznatih biznis škola. Na takmičenju će pored tima sa FON-a, kao predstavnika Univerziteta u Beogradu učestvovati i studenti sa prestižnih univerziteta - Univerziteta Kalifornije – Berkeley (SAD),Wharton poslovne škole iz Pensilvanije (SAD), Univerziteta sa Floride, australijski univerzitet Melburn, tri tima iz Kanade – Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University.

Foto: Promo Foto: Promo

Među predstavnicima Evrope učestvovaće i Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), Dublin Institute od Science and Technology (Irska), Maastricht University (Holandija). Prošlogodišnji pobednik Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong) je takođe učesnik na takmičenju i ove godine, kao i timovi iz Kine i sa Tajlanda.

Timovi će stići u Beograd, pre zvaničnog otvaranja koje će se održati u utorak, 5. aprila na Fakultetu organizacionih nauka. Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve studije slučaja koje će se rešavati 5 i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanta vodećih kompanija u Srbiji.

Foto: Promo Foto: Promo

Završnica takmičenja će se održati u subotu, 9. aprila, gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja. Tokom 6 dana boravka u Srbiji, pored rešavanja dva poslovna problema, takmičari će, takođe, imati priliku da upoznaju Beograd kao i našu tradiciju i kulturu.

Za više informacija posetiti sajt:  www.bbicc.org

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrea

    4. mart 2016 | 17:58

    Odlicno iskustvo za nase studente. Lepo je videti da se nesto korisno i pametno odrzava i kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA