KNJIŽEVNO VEČE NA VRAČARU: Gradski menadžer najstarijim Beograđanima darovao knjige (FOTO)

Prijatno druženje upriličeno je u bašti prestižnog prestoničkog restorana "Lovac", a počelo je u 18 časova

  • 3

Književno veče i druženje sa najstarijim sugrađanima organizovano je večeras u bašti restorana „Lovac” na Vračaru, na kome je gradski menadžer Goran Vesić prisutnima poklonio knjigu „Vračar” Svetlane Velmar Janković. Događaju je prisustvovala i članica Gradskog veća Tanja Popović.

Opština Vračar dobila novih 80 podzemnih kontejnera sa senzorima!

Vesić je rekao da Grad Beograd vodi računa o penzionerima i pokušava da im pomogne kako bi im život bio lakši.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- U razgovorima sa penzionerima, veliki broj njih, je tražio da im obezbedimo knjige. Upravo zbog toga sam odlučio da kupim knjigu „Vračar” Svetlane Velmar Janković, koja je nedavno izdata, organizujem druženje sa najstarijim sugrađanima i poklonim im ovu knjigu. To je lepa knjiga o našoj istoriji, našem gradu, Vračaru, kulturi i tradiciji. Kafana „Lovac” je kultno mesto ovog dela grada, o kojoj bi takođe mogla da se napiše knjiga. Na ovaj način pokazujemo da u vreme globalizacije i brzog života knjiga nije izgubila smisao, da postoje ljudi koji vole da čitaju i uživaju u književnim večerima – poručio je gradski menadžer.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je istakao da će grad i ubuduće brinuti o najstarijim sugrađanima, te da su u pripremi slični događaji i brojna zanimljiva dešavanja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ako želimo da nas neko drugi ceni, moramo prvo poštovati sebe, a to možemo samo ako znamo ko smo i šta smo i tek onda možemo doneti pravilne odluke za budućost - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    13. april 2016 | 13:34

    Da li su im ,citane - bajke?...

  • Dag

    13. april 2016 | 13:00

    U lov,na penzionere - Vracara... (I preziveli - glasaju!)...

  • zoran

    12. april 2016 | 20:21

    A zasto moju majku niko nije obavestio? Ni njene drugarice ni komsinice nisu znale za taj sastanak, a zive na Vracaru. Gde je bilo obavestenje za ovo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA