0

Završeno svetsko takmičenje studenata u rešavanju poslovnih studija slučaja na FON-u

Ukupno 64 studenta sa 16 univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Irske, Danske, Norveške, Holandije, Hong Konga, Kine, Singapura i Tajlanda rešavalo je dve studije slučaja u okviru četvrtog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja

Takmičenje, studija slučaja, BBICC
Foto: Promo

U subotu, 9. aprila 2016. godine zvanično je završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2016.

Ukupno 64 studenta sa 16 univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Irske, Danske, Norveške, Holandije, Hong Konga, Kine, Singapura i Tajlanda rešavalo je dve studije slučaja u okviru četvrtog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja.

Belgrade Business International Case Competition 2016. BBICC takmičenje održano je od 4. do 9. aprila u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Prvu studiju slučaja koju su studenti radili 5 sati zadala je vodeća banka na tržištu Srbije, Banca Intesa, dok su drugu studiju slučaja vodeće kompanije Philip Morris International radili 24 sata. Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim žirijem sačinjenim od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija iz Srbije.

Foto: Promo

Foto: Promo

Motivisati mlade ljude da uđu u svet biznisa na ovaj način je odlična ideja. Ovo je dobra prilika da vidimo mlade talente, da razmenimo ideje, da se povezujemo sa ljudima i da učimo. Mislim da je svako rešenje koje sam imao prilike da vidim danas jako vredno – rekao je Stevan Vraneš, menadžer korporativnih poslova za region Srbije, CG i BIH kompanije Philip Morris International.

Direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata fizičkih lica Banca Intesa, Nikša Ilović je rekao da je događaj prevazišao njegova očekivanja, i da ceni mišljenje nekoga ko nije deo kompanije, kao i ideje koje potencijalno mogu da navedu na neku vrstu inovacija koju mogu da implementiraju.

Želeo bih da budem deo ovakve vrste događaja u budućnosti zato što smatram da je ovo nešto što pravi konkurentsku prednost, da učestvujemo u ovakvom događaju, da budemo partneri i da imamo priliku da diskutujemo sa ovim mladim ljudima koji imaju nesvakidašnje ideje – rekoa je Ilović.

Foto: Promo

Foto: Promo

Direktorka takmičenja BBICC, Vesna Damnjanović istakla je da je akcenat bio na učenju i da su zato izabrane vodeće kompanije na tržištu koje prepoznaju ulaganja u talente.

– Zadovoljstvo je što smo imali priliku da ugostimo najbolje studente i mentore iz celog sveta. Prikazana je kultura i tradicija Srbije, akcenat je bio na učenju i zato su izabrane vodeće kompanije na tržištu Philip Morris International i Banca Intesa koje prepoznaju ulaganja u talente – rekla je direktorka takmičenja BBICC.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je National University of Singapore, drugoplasirani tim dolazi sa Hong Kong University of Science and Technology, dok je treće mesto pripalo timu sa Maastricht University.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Beograd, FON, Srpska asocijacija menadžera, Studenti, Svetsko takmičenje

foto dana

video dana