Nekada su bile stare i oronule, a sad ceo Zemun priča o ovim ŠARENIM STEPENICAMA! (FOTO)

Osim što su obojene u bojama ove opštine, na njima će biti ispisana imena najpoznatijih žitelja

  • 1

Višemesečna borba Zemunca Nenada Hegediša da dobije odobrenje da sredi staro stepenište na Кalvariji konačno je uspela. Čim mu je opština dala odobrenje da može da ulepša stepenice, desetočlana ekipa entuzijasta prionula je na posao i simbol Кalvarije počela da farba zelenim i plavim bojama.

Umetnica Nataša Čulina uveliko na njima ispisuje imena najznamenitijih Zemunaca po izboru hroničara Branka Najholda, koji su potvrdili i članovi fejsbuk grupe "Zemunci za stepenice".

Tako će se poštovanje ukazati matematičaru Milošu Radojčiću, glumcu Milošu Žutiću, fudbaleru Siniši Gajinu, pijanistkinji Lidiji Bizjak. Na jednoj od 128 stepenica biće i obeležje legendarnom gradonačelniku Beograda Branku Pešiću.

Foto: Facebook/Nataša Čulina Foto: Facebook/Nataša Čulina

- Bio sam rešen da na svoju ruku ulepšam ovo stepenište i ako mi opština ne da odobrenje. Nadležni su se ipak usmeno saglasili da možemo da nastavimo radove. Sudeći po reakcijama ljudi koji nam dok radimo svakodnevno prilaze, nude pomoć i čestitaju na ideji, siguran sam da ne bih imao problema ni da sam nastavio da radim bez dozvole. Niko ne bi želeo da prijavljuje policiji inicijativu čiji je cilj ulepšavanje našeg Zemuna - objašnjava Hegediš.

Foto: Facebook/Zemunski pokret Foto: Facebook/Zemunski pokret

Sada kada je sve po propisu, on očekuje da će stepenište biti gotovo za dve do tri nedelje.

- To ipak neće biti kraj našeg rada. Želimo da učinimo da ovo mesto postane jedna od turističkih atrakcija Zemuna. Najhold će držati predavanja o ljudima čija smo imena napisali, a planiramo da postavimo i jednu ogromnu tablu sa koje bi svako ko prođe ovuda mogao da sazna nešto o životima najznačajnijih Zemunaca - kaže Nenad.

Ovde će se organizovati i sportske manifestacije, kao što je na primer trka uz stepenice, ali planira se i postavljanje različitih izložbi.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA