BEOGRADSKI MANIFEST ODRŽAVA SE OVOG VIKENDA: Saznajte sve o centru najbolje zabave (FOTO)

Festival je posvećen celoj porodici i u više od 10 zona posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim, zanimljivim i zabavnim programima, koji će se izvoditi na šest bina

  • 1

Beograđane i goste glavnog grada ovog vikenda na Kalemegdanu očekuje najšareniji i najzabavniji festival u regionu "Beogradski Manifest", koji će biti otvoren u petak, 27. maja u 10 časova.

Festival manifestacija i destinacija "Beogradski Manifest" je posvećen celoj porodici i u više od 10 zona posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim, zanimljivim i zabavnim programima, koji će se izvoditi na šest bina.

Festival velikih šarenih balona i Festival vatrometa i ove godine će izazvati posebnu pažnju i zanimanje posetilaca. U petak u 21 sat sa Beogradske tvrđave posetioci će moći da prate najuzbudljiviji vatromet koji će ispaljivati svetski vice šampion.

FEŠTA NA KALEMEGDANU: Zvezdini navijači slave uz baklje i vatromet kod Pobednika (FOTO) (VIDEO)

Muzički program će se održavati na dve bine i za tri dana će biti izvedeno više od 40 koncerata. Na Kultur šok bini će u toku sva tri dana u periodu od 13 do 15 časova nastupati bendovi koji se takmiče na ovogodišnjem Bunt Rok Festivalu. Posetioci će na štandu Bunta moći da glasaju za svoje favorite, gde ih očekuju i nagrade, a ovi glasovi biće dodati glasovima publike pri izboru pobednika.

Foto: BGMF Foto: BGMF

Večernji termini su rezervisani za afirmisane bendove. U petak će nastupiti Viva Vox, Neverne Bebe i Bvana iz Lagune&Neznani ludaci, a u subotu Frajle, Atomsko Sklonište i E-play. U nedelju će posle Texas Flooda, nastupati Kerber, a potom i MC Sajsi.

BEOGRADSKI MANIFEST: Aduti Srbije i stvaran svet oko nas

I na Tradicional bini u toku dana će se smenjivati kulturno-umetnička društva i narodni orkestri opština, učesnika festivala. Za večernju zabavu u petak će biti zaduženi Garavi Sokak i grupa Nit, a u subotu atmosferu će do usijanja dovesti Trubači iz Guče i temperamentan bend Kal. U nedelju će spektakl prirediti Sanja Ilić i Balkanika, a posle njih i Crne Mambe.

U predivnoj atmosferi Kalemegdana u zoni Ponovo radi bioskop najbolji filmski festivali će svako veče organizovati koktele na kojima će predstaviti svoje programe, a u petak u 19.30 časova jedan od gostiju biće i reditelj Darko Bajić. U toku tri dana biće prikazano i 18 filmova koje će posetioci moći da gledaju u "silent movie" bioskopu na otvorenom.

ANTIEVROVIZIJSKI KONCERT: "Mortal Kombat" u subotu na Kalemegdanu! (VIDEO)

U dečjoj zoni "Mašta može svašta" mališani će uživati u pozorišnim predstavama, kreativnim radionicama i pričaonicama, plesnim i slikarskim školicama i još mnogim sadržajima, a roditelji će svoje dete starije od pet godina moći da ostave jedan sat na čuvanje.

Foto: BGMF Foto: BGMF

Za to vreme mogu plesati u zoni "Sve boje igre" uz zvuke swinga, tanga, jazza, flamenka, hip-hopa, savremene igre koje će izvoditi brojni plesači festivala plesa i najboljih plesnih škola.

Sportska zona će biti posvećena olimpijskim sportovima, a organizovaće se i takmičenja na kojima će posetioci moći da osvoje nagrade. Takođe i ljubitelji konja će u zoni "Konji vrani" imati priliku da uživaju u društvu ovih plemenitih životinja.

U najvećoj zoni "Aduti Srbije" predstaviće se brojne opštine iz cele Srbije, a u centralnom delu festivala predstavnici Crne Gore, Turske, Bugarske, Tunisa, Mađarske i drugih zemalja upoznaće posetioce sa svojom kulturom, običajima i turističkim destinacijama.

U svim programima festivala nastupiće više od 4.000 izvođača, a svoju ponudu će predstaviti više od 60 izlagača iz zemlje i inostranstva.

"Humanijada" sutra na Kalemegdanu (FOTO)

Ovakav program i uspeh festivala ne bi bio moguć bez podrške Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, kao i 15 renomiranih domaćih i stranih kompanija, koje su prepoznale značaj festivala za razvoj turizma i promociju Srbije.

Radno vreme festivala je od 10 časova do ponoći, a svi programi na festivalu, filmovi, koncerti, pozorišne i plesne predstave su besplatni. Plaća se samo ulaz na festival 350 dinara, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan. Ulaznica je ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.

Na Kalemegdanu trka povodom Svetskog dana astme

Karte za festival se mogu kupiti u svim Win Win radnjama. S obzirom da se očekuje veliki broj posetilaca, molimo sve zainteresovane da karte kupe ranije, kako bi izbegli gužve na biletarnicama. Ulazi na festival su raspoređeni na tri gornje strane Beogradske tvrđave, tako da ulaz neće biti moguć samo sa strane Donjeg grada Kalemegdana.

Foto: BGMF Foto: BGMF

Koncept festivala "Beogradski Manifest" je jedinstven u Evropi i oličen je u ideji da posetioci upoznaju najlepše od Srbije i da naše tradicionalne vrednosti dožive na kreativan i savremen način. Porodičan festival namenjen svim generacijama pružiće nezaboravan provod za sva čula i učiniće Kalemegdan najzabavnijim parkom u Srbiji od 27. do 29. maja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lenka

    25. maj 2016 | 19:48

    Da li ce nesto ikad biti dzaba za decu? Treba da bude sramota za organizatore. Kao ne placas za decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA