DANI BEOGRADA U MINSKU: Evo koliko znače za nas, i šta će nam sve doneti u Srbiju (FOTO)

- Dobri bilateralni odnosi između dve države bi trebalo darezultiraju i boljom ekonomskom saradnjom - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević

  • 0

Prvog dana posete Minsku delegacija Grada Beograda, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, sekretarka za privredu Tijana Maljković i direktorka Službe za informisanje Mirjana Pavičić obišli su danas fabriku konditorskih proizvoda "Komunarka" i razgovarali o mogućoj budućoj privrednoj saradnji.

Milosavljević je rekao da je delegacija Beograda posetila fabriku konditorskih proizvoda kako bi sagledali nivo tehnološkog razvoja kompanije, ali i razgovarali o mogućim konkretnim ulaganjima u industrijskim zonama u Beogradu.

- Dobri bilateralni odnosi između dve države bi trebalo darezultiraju i boljom ekonomskom saradnjom. To je fokus našeg gostovanja u Minsku i to će biti ključna tema sutrašnjeg biznis foruma - istakao je Milosavljević.

Sekretarka Maljković naglasila je da je za privredu grada Beograda bitno to što će se predstaviti privrednicima i investitorima na tržištu Belorusije.

- Razgovaraćemo i o načinima investiranja u Beogradu ali i o izvozu domaćih proizvoda na tržište Belorusije. Beograd će predstaviti jednu od najvećih investicija u Evropi "Beograd na vodi", načine razvoja Beograda protekle dve godine, ali i planove u oblasti izgradnje velikih lanaca hotela u ovoj i narednoj godini. Predstavićemo i slobodne zone stranim investitorima - objasnila je Maljkovićeva.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Generalni direktor fabrike "Komunarka" Dančenko Ivan Ivanovič goste je upoznao sa načinom proizvodnje više od 250 čokoladnih proizvod akoji se prave od visokokvalitetnog kakaa i prirodnih sastojaka. On je izrazio zadovoljstvo što su predstavnici Grada Beograda posetili ovu fabriku i uverlili se u kvalitet proizvodnje i poslovanja jednog od najpoznatijih brendovaBelorusije.

Ovaj brend postoji od 1905. godine i svoje proizvode izvozi u Rusiju, SAD, Nemačku, Ukrajinu, Izrael i mnoge druge zemlje.

Delegacija iz Beograda, predvođena gradonačelnikom Sinišom Malim i predstednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem, boravi u Belorusiji gde će biti održana privredno-kulturna manifestacija "Dani Beograda u Minsku". Cilj manifestacije je predstavljanje investicionog, kulturnog i turističkog potencijala Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA