≫ 

PRATITE UŽIVO STANJE NA ULICAMA: Haos na Autokomandi i auto-putu!

Telegraf servis vam svakog jutra donosi najbitnije informacije za početak radnog dana

  • 1

I ovog jutra oko 8 sati, dobijaćete puš notifikacije Telegraf servisa, u kojem vas obaveštavamo o najbitnijim informacijama, kakvo nas vreme očekuje, trenutno stanje na ulicama Beograda, kolovozu u Srbiji, kako je protekla noć u prestonici, a bićete u prilici i da pročitate šta nam za ovaj dan poručuju zvezde.

VREME U SRBIJI:

Posle maglovitog jutra, danas će u većem delu zemlje biti sunčano sa slabim vetrom promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 5 do 11, najviša dnevna od 20 do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Do 4. oktobra očekuje nas, prema prognozi meteorologa, slično vreme, pretežno sunčano, sa svežim jutrima i delimično maglovitim. Temperatura će biti bez većih kolebanja, od srede čak nešto toplije i u većini mesta iznad proseka za ovaj deo godine.

Početkom naredne sedmice očekuje na naoblačenje i osveženje, mestimično s kišom.

Detaljnije o vremenu danas možete pročitati OVDE.

KAKO JE PROTEKLA NOĆ U BEOGRADU?

U Beogradu su se protekle noći dogodile četiri saobraćajne nezgode, ali nije bilo teže povređenih, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Foto-ilustracija: Uglješa Rašević Foto-ilustracija: Uglješa Rašević

U udesu koji se dogodio u 21.39 na Zrenjaniskom putu, u pravcu ka Padinskoj skeli, jedna muška osoba lakše je povređena i prevezena u Urgentni centar. Druga saobraćajna nezgoda zabeležena je u 22.43 u Bulevaru kralja Aleksandra, kod Pravnog fakulteta, povređen je motociklista star oko 30 godina, koji je prevezen u Urgentni centar. Hitna pomoć je primila poziv u 01.46 časova, zbog nezgode okja se desila u 01.46 na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša, gde je dvema muškim osdobama ukazana medicinska pomoć, ali su one odbile transport u Urgentni centar. Četvrta nesreća zabeležena je u 04.38 na autobuskom stajalištu kod Grand kafe, povređena je jedna muška osoba stara 25 godina i prevezena je u Urgentni centar.

Hitnoj pomoći su se tokom noći javljali uglavnom srčani bolesnici, asmatičari i osobe koje pate od hipertenzije. Lekari Hitne pomoći intervenisali su 117 puta, od toga je 12 intervencija bilo na javnom mestu.

SVETAC DANA: 

Foto: pravoslavnacrkva.ch Foto: pravoslavnacrkva.ch

Srpska pravoslavna crkva i vernici 27. septembra slave jesenji Krstovdan, dan kada je pronađen Časni krst. Krstovdan se slavi dva puta u toku godine i 18. januara.

Na Krstovdan važi pravilo strogog posta, samo na hlebu i vodi, dok je hrana životinjskog porekla strogo zabranjena.

Na današnji dan je dobro urediti kuću i tako je, uslovno rečeno, pripremiti za zimu. Dakle, jedna stvar koju na ovaj dan nikako ne smete da uradite jeste jednostavno – da ne radite! U suprotnom, veruje se da će vam cele godine sve “ići naopako”.

Detaljnije o Krstovdanu možete pročitati OVDE.

DNEVNI HOROSKOP:

Foto-montaža: pixabay.com, Profimedia/Panthermedia Foto-montaža: pixabay.com, Profimedia/Panthermedia

OVAN: Očekuje vas veoma pozitivna situacija na polju finansija, a dolazi vam nova ljubav, jača nego ikad! BIK: Kroz prodaju nekretnina ili zemljišta možete veoma lako ostvariti zaradu i poboljšati svoj status. BLIZANCI: Dopada vam se osoba iz bliskog okruženja ili komšiluka kojoj želite da priđete što pre. RAK: Značajno poboljšanje na polju finansija vas čini veoma radosnim! Možete da očekujete pozitivnu situaciju! LAV: Uživaćete pored svog partnera koji vam je maksimalno posvećen i otvoreno ćete mu pokazati svoje emocije. DEVICA: Dopada vam se osoba koja nije istog porekla kao i vi i to vas svakako neće sprečiti da joj se približite i započnete vezu. VAGA: Možete da očekujete da ćete naplatiti neki posao koji ste obavili u skorijoj prošlosti. ŠKORPIJA: Očekuje vas prilika da pokažete svoje sposobnosti i da ostvarite napredovanje. Vaša profesionalna strana dolazi do izražaja. STRELAC: Prija vam osećaj slobode koji imate i uživate u neobaveznim avanturama. Očekuju vas zanimljivi trenuci sa Ovnom! JARAC: U vama se bude strast koje su nekada utihnule i sada možete da računate na veoma zanimljive trenutke sa partnerom. VODOLIJA: Vaša očekivanja na polju posla će biti maksimalno ispunjena. Zadovoljni ste generalnom situacijom. RIBE: Iako imate mnogo poslovnih obaveza, ne bunite se jer znate da vam kasnije dolazi nagrada za sav trud koji ulažete.

Detaljan horoskop za današnji dan možete pročitati OVDE.

SAOBRAĆAJ U BEOGRADU: 

Foto: naxi.rs Foto: naxi.rs

Jutros je, oko 8 časova, na glavnim gradskim saobraćajnicama počeo da se formira jutarnji špic, ali bez nekih većih zastoja i saobraćajnih nesreća. Najveće gužve zabeležene su na Autokomandi i na auto-putu na Novom Beogradu.

Stanje na putevima u Beogradu možete videti OVDE.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA