≫ 

Kakva je budućnost regionalnih aerodroma u jugoistočnoj Evropi

Panele će voditi ugledni stručnjaci za vazdušni saobraćaj iz Hrvatske Tonči Peović i Tango Six kolumnista Alen Šćuric

  • 0

Privatizacije i koncesije aerodroma u jugoistočnoj Evropi kao i potraga za svetlijom budućnošću "malih" aerodroma biće teme dva panela na predstojećem Vazduhoplovnom samitu jugoistočne Evrope (SEAS). Diskusije su zakazane za prvi i drugi dan samita.

Panele će voditi ugledni stručnjaci za vazdušni saobraćaj iz Hrvatske Tonči Peović i Tango Six kolumnista Alen Šćuric. Organizatori iz Tango Six Events navode da je tema više nego aktuelna, s obzirom na nedavne proboje manjih aerodroma u regiji kao i jednom velikom koncesijom koja je završena i drugom koja je u najavi

Ponosni smo na činjenicu da je odaziv na oba panela o aerodromima premašio očekivanja. Stigla nam je i potvrda o učešću aerodoma Banja Luka, očekujemo uskoro potvrdu učešća TAV- a iz Makedonije dok su aerodromi Niš, Ponikve, Zadar, Pula među prvima prihvatili naš poziv. Na prvom panelu posvećenom "velikim" aerodromima na kome će učestvovati Aerodrom Dubrovnik, naravno naš "Nikola Tesla" uz učešće predstavnika kompanije AVIC koji su za njega, između ostalih, veoma zainteresovani. – rekao je Petar Vojinović osnivač i direktor samita.

O SEAS-u

Vazduhoplovni Samit jugoistočne Evrope će biti održan u Beogradu 13 i 14.decembra 2016.godine u organizaciji Tango Six events i institucionalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Predsednika Vlade Aleksandra Vučića i predsednika Nadzornog odbora Air Serbia, Siniše Malog. Glavni cilj Samita je da svake godine okupi donosioce odluka i kreatore javnog mnjenja u oblasti avijacije iz jugoistočne Evrope i sve one koji su zainteresovani da postanu učesnici na ovim tržištima.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA