15

Dečaci migranti se prostituišu u Beogradu?! Rojters objavio šokantan tekst koji je preneo ceo svet

Novinarke navode da su im neki dečaci rekli da im se nudi i po 2.000 evra za seksualne usluge

Migranti u Beogradu
Foto: Tanjug/AP

Svetski mediji danas su preneli tekst sa Rojtersa u kojem piše da se dečaci migranti prostituišu u Srbiji u napuštenom skladištu nedaleko od glavne Železničke stanice u Beogradu.

Migranti upadaju u prazne kuće i vikendice kako bi se zagrejali

Opisani su kao dečačići umotani u sivu ćebad koji se greju pored vatre u pomenutom skladištu. Ovu priču radile su novnarke Lin Tejlor i Valerija Kardi iz fondacije “Tomson Rojters”.

– Oni pitaju koliko vam je novca potrebno. Plate i odu, ali rade loše stvari sa njima. Traže one blesavije među nama – rekao je jedan tinejdžer iz Avganistana, otkivajući da pojedini muškarci nude i do 2.000 evra za seks.

U priču se priključio još jedan dečak iz Avganistana,

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Noćima gladni spavaju ovde. Hladno je, nemaju ništa, bez novca su i osećaju da to treba da urade – priča šesnaestogodišnjak.

Više stotina dece došlo je u Srbiju bežeći od rata i teškog života. Mnogi su ostali “zaglavljeni” ovde jer nisu u mogućnosti da nastave dalje, jer nemaju novca. Poznato je da uspevaju da stignu daleko onoliko koliko imaju para. Ćinjenica je da su izloženi silovanjima, zloupotrebama i nasilju.

Prema podacima Komesarijata UN za izbeglice, u Srbiji boravi oko 7.700 migranata, uz još oko 1.000 ljudi, uglavnom iz Avganistana, koji su našli skloništa u napuštenim skladištima u Beogradu.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Prema procenama organizacije “Save the Children”, oko 10 odsto migranata u Srbiji su maloletnici bez pratnje odraslih. U ovoj organizaciji navode da nisu čuli za slučajeve da se ta deca prostituišu u Srbiji.

Kad ostanu zaglavljeni u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj zemlji, s obzirom na zatvorene granice, oni potroše sav novac koji imaju i potreban im je novac da bi nastavili put sa krijumčarima ljudima. Često je teško doći do njih i zaštititi ih – rekla je Tatjana Ristić, portparolka organizacije “Save the Children”, za Fondaciju “Tomson Rojters”.

(Telegraf.rs)

 

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Azilanti, Beograd, Dečja prostitucija, Migranti, Prostitucija, železnička stanica
Popularni komentari
 • З
  Зоран

  Зар не видите, да се води медијски рат против грађана Србије,и да нас представљају као животиње,за коју годину ће и азиланти тражити парче територије Србије,испашће да смо и њима одузели земљу и да их протерујемо

 • B
  Bilja

  Bas ce neko u Srbji da juri male talibane i nudi 2000 evra za seks.Koja novinarska laz.Verovatno da u zemljama iz kojih dolaze novinari takve stvari se desavaju,jer je gej pedofilija tamo manje vise normalna.

 • M
  Makijaveli

  Da je dvesta evra, pa i da poverujem, ali dve hiljade evra su price za malu decu i jos jedan vid propagande protiv Srbije

foto dana

video dana