Vandali uništili lokale na Slaviji: "Ovde je bilo kao da je bomba pala, nije se moglo ući od stakla i testa"

U noći između subote i nedelje opljačkane su četiri zanatske radnje u Katićevoj 4. Odneli 1.500 dinara, a napravili hiljadu evra štete

  • 4

Male zanatske radnje u Katićevoj ulici, na Slaviji, bile su na meti vandala, koji su u noći između subote i nedelje zabavu našli u razbijanju poslovnog prostora - od izloga do ve-ce šolje. Tokom bahatog pira, ukrali su 1.500 dinara, a napravili su štetu veću od 1.000 evra.

Počeli radovi na izgradnji muzičke fontane na Slaviji i trajaće 155 dana

Najdeblji kraj je izvukao vlasnik pekare Mile Miladinović, koji se prvi našao na udaru razbojnika, zbog kojih štetu u svojoj radnji procenjuje na oko hiljadu evra.

- Ovde je bilo kao da je bomba pala, kao da ih je bilo desetorica! Prvo je razbijen izlog ogromnim kamenom. U lokalu su polomljeni pult i vaga. Uništen je aparat za kafu, a vandali su otvorili zamrzivač i pobacali testo svuda po podu. To im nije bilo dovoljno. Sišli su u podrum i u toaletu razbili ve-ce šolju. Dole imamo još jedan zamrzivač, kojem su polomljene fioke. Nije se moglo ući od stakla i testa. Strašno! - uznemireno priča Mile.

Stakla su razbijena i na krojačkoj radnji, frizerskom salonu i prodavnici nameštaja. Svaka radnja je bila ispreturana. Niko ne zna da li je ovoliku štetu napravio jedan ili više divljaka, koji se u potrazi za novcem nisu mnogo ovajdili.

- Izlog je razbijen aparatom za gašenje požara. Odneto je 1.500 dinara, koliko je bilo u kasi. Sve je bilo ispreturano, kreveti su otvarani, svi papiri pobacani okolo. Osećao se i duvanski dim, srećom ništa nije planulo. Ukradena su i tri uzorka od dušeka, ne znam kome to treba - kaže radnica iz prodavnice nameštaja i zavesa.

Reporteri "Novosti" juče su zatekli uznemirene zanatlije, koji su od jutra čistili srču i nered sa podova i procenjivali štetu. Radnje nisu zatvarali, već su sedeli ispred lokala i čekali retke nedeljne mušterije, a najviše stakloresca da uzme mere za nove izloge.

Na meti bahatih vandala našao se i kozmetički salonu u Katićevoj ulici.

- Stigla sam oko 10 časova, jer sam imala zakazanu mušteriju. Videla sam da je razbijen izlog pekare pored, kao i ulaz u našu zgradu, gde se nalazi još nekoliko lokala. Pozvala sam policiju. Meni osim stakla ništa ne nedostaje, ali komšije su mnogo gore prošle - u šoku prepričava kozmetičarka Marija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • davor

    20. mart 2017 | 15:49

    Visedeceniske kazne prinudnog rada.

  • Gagi

    20. mart 2017 | 19:14

    Sve je tamo pokriveno kamerama, i opet se postavlja pitanje zašto niko nije zvao policiju???

  • Maki

    20. mart 2017 | 19:46

    Prava slika nekih mladih ljudi. S druge strane mladi osvajaju medalje na raznim medunarodnim takmicenjima u znanju. Bice to najveci jaz u Srbiji. Jaz izmedu onih koji kogu I hoce I onih koji ne mogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA