On je branio "zid plača" od pijane rulje: Pocepali su i ime prijatelja policajca koji je bio među nas 10

- Da nije bilo nas desetak momaka, plus još nekih protestanata koji su nam se pridružili huligani bi sve iscepali - prepričao nam je svedok koji je prisustvovao uništavanju panoa sa slikama ubijenih i nestalih

  • 33

Grupa huligana koja je cepala "Zid plača", transparent ispred Skupštine Srbije na kojem su okačene fotografije ubijenih i nestalih Srba tokom NATO agresije na Kosovu i Metohiji, izazvala je zgražavanje i samih ljudi koji su došli da protestuju protiv izbornih rezultata.

Oni su prvi došli da poprave Srpski zid plača i poslali mnogo jaku poruku svim huliganima! (FOTO)

Pojavio se snimak iživljavanja huligana i rušenja "Zida plača" ispred Skupštine (VIDEO)

Kako nam je ispričao D. T, momak koji se slučajno zatekao u blizini, izgrednici su gazili i cepali sve što im je došlo pod ruku.

- Bio sam sa drugarima napolju, čuli smo da je masa kod Skupštine. Nismo mogli da verujemo kad došli šta smo zatekli. Nije bilo slučajno, to je očigledno. Pokušali smo da ispravimo taj pano, ali nije bilo moguće, jer su letve bile polomljene na pola. Drugare i mene je zanimalo zašto su to uradili. Krenuli smo za onima koji su vodili kolonu, svi su se pravili ludi, prebacivali odgovornost na nekog drugog. Kao, nisu oni to uradili, niti naredili - rekao je svedok za "Telegraf".

On dodaje da su se on i drugovi vratili do "Zida plača".

- Nas desetak je stalo ispred da odbranimo to malo što nije bilo uništeno. Bilo je pijane rulje, ali je bilo i dosta normalnih ljudi, koji su došli samo na protest, ne i da cepaju. Pridružili su nam se neki momci da branimo zid. Jedan od njih nam je rekao da je došao na protest, ali kada je video šta se dešava, bio je šokiran, jer su i neki njegovi najmiliji na tom zidu, pa je i on stao sa nama da brani.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

D. T. kaže da su i policajci bili šokirani.

- Čuo sam komentare nekih policajaca, neki više nisu u poslu. Slike njihovih drugara su bile na tom "Zidu plača". Dve godine stoji to, teško je poverovati da neko nije znao čije su slike na tom zidu. Ne, to nisu bili plaćeni botovi, niti je neko to namestio. Pojedinci su cepali i vikali da ih uopšte ne zanima čije su slike na zidu. Mene politika ne zanima apsolutno, ne smeta mi ni protest, ali uraditi onako nešto je zaista strašno - zaključio je naš sagovornik.

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    4. april 2017 | 19:22

    Umesto da su započeli sa minutom cutanja na sećanje svih žrtava oni koji su bili organizatori nezadoljnih izborima trebali su zaštiti zid placa. Nezadoljstvo ti ne daje za pravo da gaziš druge a posebno mrtve.

  • Sonja

    4. april 2017 | 18:59

    Deco, hoćete revoluciju,....prolivanje krvi, haos.....bolje ucite,radite, vratite se svojim kucama i popričajte sa svojim roditeljima. Srbija je glasala, vasi roditelji su glasali,hoćete li njih linkovati,tuci, ubijati, razbijati njihove kuce i stanove, skrnaviti njihove svetinje.Dosta je bilo razaranja ujedinite se i stvarate platformu za bolju budućnost ,sli je raxrafite, argumentujete, a ne ovako ,ovo je za buduce akademske gradjana ponizavajuce!

  • Елза

    4. april 2017 | 19:29

    Zalosno da se cepaju slike trebalo je da e podigne spomenik svim vojnicima pliciji i ostalima zrtvama rata na kosovu jer da nije bilo zrtava nebi bilo ni drzave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA