Tanja Miščević, otvorila konferenciju "Pro Femina"

Peta regionalna konferencija posvećena ženama "Pro-Femina 2017", u organizaciji magazina "Lepota i zdravlje", otvorena je danas u prepunom Mikser House-u

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Publici i učesnicima na početku se obratila glavna i odgovorna urednica magazina "Lepota i zdravljeLidija Ćulibrk i između ostalog rekla:

Nemaju sve žene iste šanse, svi mi ovde smo odgovorni da tim ženama pomognemo, da vodimo računa o njima i da im se nađemo na neki način. Mi smo samo žene u jednom istorijskom trenutku i ovo je zalog za naše unuke, praunuke i verujte da gradimo bedem za budućnost nekih drugih žena, i zbog toga nikada nemojte reći da nam nije trebala ta emancipacija, da niste feministkinja. Budite hrabre, jer hrabro je roditi se i živeti kao žena.

Foto: Promo Foto: Promo

Konferenciju je otvorila dr Tanja Mišćević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU, koja je govorila o ulozi žene i važnosti poštovanja rodne ravnopravnosti za evropske integracije.

- Zahvaljujem se gospođi Ćulibrk i uredničkom timu "Lepote i zdravlja" što ovu konferenciju ne pravi na 8. mart. Ja posmatram ulogu žene dublje i šire od tog datuma. Pričaću vam o tome gde je mesto žene u procesu koji teče i kojim se ja bavim. Zamislite da imate zemljište od jednog hektara i da obrađujete samo jednu polovinu, znate da nećete imati dobar prenos. Pogledajte to kroz ulogu žene, činimo pola stanovništa, a ne koristimo sve naše kapacitete. Najbogatije zemlje koriste sve ono što imaju, sve kapacitete, sve čime raspolažu. E, to je moj cilj. Da probamo da iskoristimo sve naše potencijale.

Foto: Promo Foto: Promo

Tokom pet panela, dve studije slučaja, intervjua 1 na 1 i različitih aktivacija, učesnici konferencije razgovaraće o mnogim važnim temama koje prate žene iz celog regiona, od onih koje se bave ženama preduzetnicama, abortusom, do lepote, nege, zdrave ishrane i savremene medicine.

Foto: Promo Foto: Promo

Među učesnicima konferencije su: Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja, Prof. dr Danica Grujičić, neurohiruškinja, Biljana Srbljanović, dramska spisateljica, Marina Maljković, bivša selektorka košarkaške reprezentacije Srbije, trener Galatasaraja, Doc. dr Slavica Eremić, fizijatrica, Medigroup; dr Jelena Vojinović, pedijatrica, reumatološkinja, šefica odseka dečije reumatologije u Dečijoj klinici KC Niš, Maja Petrović, blogerka, Vitki Gurman;  Daniela Bakić, kolumnistkinja i autorka knjige Dnevnik čuda Dude Alapače, Ivona Pantelić, TV lice, Iva Čuljak, novinarka i instagramerka;  Nevena Nikolić, produkt menadžerka, Hemofarm; Lena Kovačević, džez muzičarka, pevačica i kompozitorka, Ivan Tomić, glumac i stend-ap komičar,  Jovana Gligorijević, novinarka, Milena Bogavac, scenaristkinja predstave Crvena: samoubistvo nacije.

Konferencija se održava uz pomoć Golden Rose, Aqva viva, Hemofarm, Veuve Clicquot, Mustela, Eucerin, Dobra ovsena zobena kaša, Ribella, Avene, Multi Gyn, Specijalna ginekološka bolnica Genesis, New Earth Centar, Kuća hrane Lazarević i Ribella obezbedili su snack break, Poslastičarnica Biljana cup cake break i Doncafe caffe break. Zvanična voda konferencije je Aqva viva, tweet wall host je VOX, a zvanično vozilo konferencije Opel.

Foto: Promo Foto: Promo

Program konferencije nalazi se na OVOM linku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA