BAL NA SAVI: Defile brodova i beogradskih lepotica (FOTO) (VIDEO)

Beograđani su deveti put zaredom imali prilike da uživaju u Karnevalu brodova, koji je održan pod sloganom "Ljubav je na rekama"

  • 0

Deveti beogradski Karneval brodova, pod sloganom "Ljubav je na rekama", na Savu je izmamio mnoga plovila, a na Savski kej Beograđane željne osveženja i rashlađivanja. U prvom delu programa, neposredno pre defilea, svojevrsnom "pistom" na šetalištu pored reke prošao je orkestar MUP Srbije, mnogo klovnova i zabavljača, ali su najviše pažnje privuke beogradske i pančevačke mažoretkinje. Svi posetioci imali su prilike i da se provozaju u nekom od brodova, nakon čega je na obali organizovana završna žurka.

Početak ovogodišnjeg karnevala označili su, ok0 16:30 sati, prvi taktovi muzike, koju je izvodio policijski orkestar. Na putu do "Male bine", koja je bila pozicionirana kod glavnog ulaza u Pristanište, sjajne momke iz orkestra vodile su članice kluba mažoretkinja iz Beograda i Pančeva.

Oko sat vremena posle početka programa na reci su već bili vidljivi brodovi, spremni da zaplove u okviru defilea. Osim velikog kruzera "River klaud", koji je napravio jedan krug po reci, defile su uglavnom činili privatni brodići Beograđana kojima je to još jedan vid zabave. "Putnici" na ovim plovilima uglavnom su mladi i veseli ljudi, pa je čitavom površinom reke dominirala pozitivna atmosfera.

Ipak, uživanje na Karnevalu brodova nije potpuno ako se i sami ne nađete na nekom od njih. Reporteri Telegrafa.rs vozili su se brodom "Zlatno srce", zajedno sa još oko pedesetak Beograđana. Doživljaj Beograda sa Save, kao i osećaj boravka na vodi dok je na kopnu četrdeset u hladu je neverovatan.

Tradicionalna beogradska manifestacija Karneval brodova promoviše nautički turizam prestonice i pozdravlja goste koji brodovima posećuju Beograd. Inače, Karneval je posvećen rekama Savi, Dunavu i njihovom ušću, po kojima je Beograd prepoznatljiv. Podslogan "Kod srećne bove" označava bovu koja se nalazi na samom ušću Save u Dunav, budući da se upravo na tom mestu spaja više desetina evropskih reka.

(Milica Stojanović)

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA