≫ 

Sa Festivala zdravlja na Voždovcu poručeno je: "Higijena je važna za očuvanje zdravlja" (FOTO)

Prisutni su mogli videti način na koji su mališani tokom cele godine učili o značaju lične higijene

  • 2

Predškolska ustanova "Čika Jova Zmaj" je i ove godine zajedno sa Gradskom opštinom Voždovac organizovala je Festival zdravlja koji je održan u vrtiću "Mala Sirena" u naselju Stepa Stepanović. Budući da je higijena važan faktor u očuvanju zdravlja, na Festivalu je predstavljen rad medicinskih sestara na preventivi higijene i nutricionista koji savetuju kako se pravilno treba hraniti.

Nagrađen za izuzetnu saradnju i brze reakcije: Predsednik opštine Voždovac dobitnik specijalne plakete

Prisutni su mogli videti način na koji su mališani tokom cele godine učili o značaju lične higijene, ali i higijene hrane i okoline. Direktorka PU "Čika Jova Zmaj" Lidija Hutović kaže da je cilj ove manifestacije predstavljanje metoda i načina rada sa decom.

- Ovaj festival je prikazao aktivnosti koje su saradnici na unapređenju preventivne i zdravstvene zaštite, nutricionisti, medicinske sestre i vaspitači radili sa decom tokom prethodne radne godine. Mi želimo da deci omogućimo da sama biraju čime će se igrati, prostor u kome će boraviti (centar) i koliko dugo će igra trajati. Smatramo da trebaju slobodno i samostalno da istražuju i uviđaju različite strane istog problema - istakla je direktorka Hutović.

Član Veća GO Voždovac zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović pozdravio je ovakvu akciju koja ima za cilj da preventivno deluje na mališane kada je njihovo zdravlje u pitanju.

Foto: Promo Foto: Promo

- Mi podržavamo sve aktivnosti, festivale i manifestacije koje poboljšavaju život naše dece. Pomažemo vrtićima da na što bolji način pruže adekvatno vaspitanje najmlađim Voždovčanima i zato ćemo u narednom periodu u vrtiću "Neven" rekonstruisati toalete, a u vrtiću "Kolibri" proširiti kapacitete postojećeg prostora - rekao je Stojanović.

Foto: Promo Foto: Promo

Sa decom su se družili predstavnici Doma zdravlja Voždovac, Crvenog krsta Voždovac, Gradskog zavoda za javno zdravlje i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Foto: Promo Foto: Promo

 

Inače, Festival zdravlja organizuje se po drugi put u PU "Čika Jova Zmaj", a posebna atrakcija za najmlađe bio je dečiji animator Predrag Vuković - Peđolino.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    27. april 2017 | 07:05

    Preterana higijena nije zdrava. Treba se i uprljati malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA