≫ 

Još jedna nagrada za Službeni glasnik!

Ova nagrada ujedno predstavlja i novo priznanje za Glasnikovo izdavaštvo u celini, čije su knjige i autori u minulih godinu dana nagrađeni sa oko 30 prestižnih nagrada u oblasti kulture i izdavaštva

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Knjiga Avram, Bogdan, vodu gaze Vladislave Vojnović, objavljena u izdanju Glasnika, najbolji je roman u produkciji za decu u 2016, prema odluci žirija portala "Detinjarije", koji je po četvrti put organizovao anketu među književnim kritičarima, piscima, dečjim bibliotekarima i izdavačima, analizirajući književnu produkciju za decu u prošloj godini.

Srpski izdavač Službeni glasnik izdavač godine u Crnoj Gori!

U obrazloženju odluke navodi se da je reč o "originalnom štivu o odrastanju, vrednosti detinjstva, porodice, odnosa, radosti oblikovanom iz pozicije šestogodišnje junakinje: u formi učenja azbuke, u ovom romanu se u humorističkom diskursu pripoveda o njenim neveselim okolnostima odrastanja, ali i o njihovom prevazilaženju okupljanjem rasute porodice".

Ovo je treće priznanje u nizu za ovu knjigu, a prva dva priznanja, nedavno dodeljena, jesu nagrada "Rade Obrenović" za najbolji roman za decu i mlade, koju dodeljuju Zmajeve dečje igre, i nagrada "Politikinog zabavnika" za najbolje delo namenjeno mladima. Ova nagrada ujedno predstavlja i novo priznanje za Glasnikovo izdavaštvo u celini, čije su knjige i autori u minulih godinu dana nagrađeni sa oko 30 prestižnih nagrada u oblasti kulture i izdavaštva. Jedna od njih jeste i nagrada namenjena najboljem izdavaču, koja je Glasniku dodeljena pre nekoliko dana na 12. međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja u Podgorici.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA