2

Vesić: Šapić odmah da ukloni nelegalni objekat u Studentskoj ulici

Gradski menadžer istakao da je grad dao osam miliona dinara da se objekat ukloni, a da je Novi Beograd opravdao samo jedan

Bespravni objekat u Studentskoj ulici
Printskrin: Tanjug

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je danas prijavu nadležnom tuzilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu, a Grad Beograd očekuje od predsednika te opštine Aleksandra Šapića da u najkraćem roku ukloni taj bespravni objekat, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

– Verujemo da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice i da će odgovorni za tu stvarno besprizornu bespravnu gradnju, koja je zatvorila ulaz u Studentski grad i nalazi se na samom trotoaru, na javnoj površini, odgovarati – rekao je Vesić za Tanjug i dodao da je za tu bespravnu gradnju direktno odgovorna opština Novi Beograd, odnosno predsednik te opštine Aleksandar Šapić.

BEOGRAD IM DAO 8 MILIONA DA SRUŠE, ONI OPRAVDALI SAMO MILION

Vesić je naglasio da je Aleksandar Šapić nedavno izjavio kako nema novca da ukloni taj objekat i da ga očekuje od grada Beograda, a to je, podvlači Vesić – neistina.

– Ja želim da kažem da to nije istina. Grad Beograd je dao opštini Novi Beograd osam miliona dinara za rušenje objekata, a ta opština do ovog trenutka je opravdala svega milion dinara. Znači, ima još sedam miliona dinara za rušenje bespravnih objekata, te očekujemo da odmah upotrebe te pare i sruše taj objekat, za čiji nastanak su i sami delimično krivi – rekao je gradski menadžer.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On veruje da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice, a tu, kako smatra, “ima zaista čudnih činjenica”, od toga kako je izdavana dozvola za rekonstrukciju, da lice na koje je to rađeno nije bilo u životu dok se taj proces dešavao, te kako je opština Novi Beograd tolerisala bespravnu gradnju, kako je sklonjena traka i tako dalje.

BEZ TOLERANCIJE ZA TAKVO PONŠANJE

– Takođe želim da kažem da Grad Beograd neće tolerisati takvo ponašanje bilo koje gradske opštine, pa i opštine Novi Beograd. Jednostavno, bespravni objekti moraju da budu uklonjeni – naglašava Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd takođe očekuje da opština Novi Beograd počne da izvršava svoja rešenja o rušenju za mnoge druge objekte, koji se godinama ne izvršavaju, pre svega, kako kaže, na Bežanijskoj kosi.

– To je neophodno, kako bi, naprosto, konačno bio uveden red i u grad i u samim opštinama – zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs7Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aleksandar Šapić, Bespravna gradnja, Goran Vesić, Novi Beograd, Opština Novi Beograd
Popularni komentari
  • D
    Dovla

    Bravo. I u vojvode stepe 445a…imate 6 spratova divlje gradnje . Rade ljudi bez kaciga….bez plana. Uzas. Nek neko reaguje

  • s
    slađa

    Deo grada u kome živim je lepo uređen. Zelene površine su negovane, obnovljeno je igralište za decu, parkić za kuce je divan,a očekujem i završetak novog doma zdravlja. Trebaće mi.Vidi se da neko vodi računa ne samo o komunalnim, banalnim, već i o estetskim potrebama sugrađana. Sve se prelama kroz jednu širu,a opet intimnu sliku potreba čoveka prestonice. Život ima mnogo slojeva i treba ih dodirnuti sve. Onaj ko to razume, taj i poštuje. Divlja gradnja je poput korova i treba je suzbijati bez izuzetka. Čak i onda kada to deluje nemoguće.

foto dana

video dana