Vesić traži hitno rušenje nelegalnog objekta na Novom Beogradu: Vlasnik je sa Šapićeve liste

- Nisam znao za to. Zašto bih uopšte to morao da znam? Kao što nisam znao ni ko je investitor, nisam znao ni ko je imalac prava - odgovorio je Šapić

  • 8

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da ne zna da li je vlasnik nelegalno izgrađenog objekta na opštini Novi Beograd rođak predsednika te opštine Aleksandra Šapića, ali je potvrdio da je vlasnik tog objekta u Studentskoj 45 sa Šapićeve izborne liste.

Vesić: Šapić odmah da ukloni nelegalni objekat u Studentskoj ulici

- Ja ne znam da li mu je rođak vlasnik ili ne. Ono što znam je da je taj vlasnik sa njegove izborne liste, a sa obzirom na to da je on na izborne liste stavljao svoje rođake, onda moguće da je tako. To možda na neki način pokazuje kako je došlo do ovoga da opština dopusti da se izgradi ovaj objekat - rekao je Vesić.

Kao vlasnik objekta zavedena je osoba koja se nalazila na izbornoj listi kandidata "Aleksandar Šapić - za predsednika opštine Novi Beograd", a koja je u srodstvu sa predsednikom opštine, pišu beogradski mediji.

- Nisam znao za to. Da, jeste mi u srodstvu, ali nisam znao. Zašto bih uopšte to morao da znam? Kao što nisam znao ni ko je invesitor, nisam znao ni ko je imalac prava - rekao je Šapić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vesić je izrazio nadu da će sutra početi rušenje tog objekta i da će on biti u potpunosti srušen.

- Opština Novi Beograd rekla je da će početi proces rušenja, imaju dovoljno para da sruše čitav objekat i treba da ga sruše potpuno. Dobro je što je opština konačno počela da radi svoj posao - rekao je Vesić.

On je podsetio da je opština rekla da nema novca da sruši, pa im je Grad Beograd dao osam miliona, a potrošili su samo jedan milion za rušenje što, kako kaže, u prevodu znači da ništa nisu srušili, da im je ostalo sedam miliona da sruše objekat.

- Ovaj objekat je primer besprizorne gradnje, i ono što je najgore, dokaz kako opštinsko rukovodstvo, odnosno opština može da učestvuje u pospešivanju bespravne gradnje - rekao je Vesić.

Dodaje da je sada posledica situacija u kojoj će opština potrošiti sedam miliona dinara gradskog novca da sruši nešto što su oni sami pustili da se izgradi.

- Zato smo čitav slučaj predali tužilaštvu, taj objekat mora da bude srušen, dat im je rok u kojem moraju da ga sruše, ali s druge strane, očekujemo da će tužilaštvo razjasniti sve činioce oko ovoga i da će onaj ko treba odgovarati - rekao je Vesić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sara

    21. maj 2017 | 17:25

    Sta ce biti sa nelegalno sagradjenim vikendicama porodice Nikolic.Pitanje je za Vesica, zasto to izbegavate?????

  • Dusko

    21. maj 2017 | 19:07

    Kakava namestaljka, mogu li nasa policija i pravosudje da otkriju i osude pravog investitora? Naravno da mogu, ali nece!

  • ATIMUS

    21. maj 2017 | 23:16

    Tesko daces srusiti ako iza divlje gradnje stoje izbeglice iz kraine... Zajasili su beograd i njene institucije da su svemoguci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA