Misterija rešena: Evo zašto leti radi grejanje u gradskim autobusima

Vozači često dolaze u problem sa putnicima, ni krivi ni dužni

  • 27

Uprkos prolećnim temperaturama, grejanje u vozilima GSP i dalje radi, uzaludne su molbe putnika vozačima da se grejni sistemi isključe u autobusima, prenose "Večernje novosti".

Fotografija dana: Ovako izgleda "biznis klasa" u GSP-u (FOTO)

Ni širom otvoreni prozori nisu dovoljni da rashlade pregrejana vozila. Problem je u tome što se neki autobusu "šteluju" pred sezonu, dok na nekima grejanje ne sme se isključi kako motori ne bi prokuvali!

- Ljudi ne mogu da dišu, a jednoj ženi je pozlilo od vrućine. Zamolili smo vozača da isključi grejanje, a on nam je odgovorio da ne može. S jeseni majstori, kako je objasnio, uključuju sisteme za grejanje, a onda autobus opet treba da prođe kroz servis da se grejanje isključi. Kad će njegov autobus stići na red, ne zna ni on - priča Slađana M.

Zbog pregrejanih autobusa, vozači su česta meta napada. Putnicima ne mogu da objasne da ne postoji način da automatski isključe sisteme za grejanje ili hlađenje.

- Svakog dana se raspravljam sa ljudima oko grejanja - priča jedan od vozača na liniji 95, sa peškirom oko vrata. - Ne mogu da im objasnim da grejanje ne mogu da isključim, to rade majstori. Sve kolege imaju isti problem. Niko nije lud da se "kuva" i da sa ubrusom oko vrata vozi celu smenu.

Na starim vozilima grejanje ni leti neće biti isključeno. Motor dok radi dostiže određenu temperaturu, a uključen sistem za grejanje izbacuje topao vazduh, što sprečava prokuvavanje. To znači, kada bi grejanje bilo ugašeno, mnoga vozila bi ostala u kvaru posle 100 metara...

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    22. maj 2017 | 09:01

    Možda je to nova usluga putnicima sa viškom kilograma ? Bus sauna , ideš i vraćaš se sa posla i mršaviš i uštediš slobodno vreme za te stvari, a ne moraš da držiš dijetu. Bilo bi možda i smešno da nije previše tužno. Čuo sam iz razgovora dva vozača GSP ,da u radionicama nema ni nekih osnovnih rezervnih delova . Nisam prisluškivao jer su pričali glasno kao da su želeli da ih neko čuje.

  • Nepismena

    22. maj 2017 | 09:00

    Pa zar kod kvazi demokratije nije sve bajno,kako sad toliki autobusi lz nekog doba,zar nije vozni park zamenjen,pricase o silnim autobusima itd....

  • Gaileo

    22. maj 2017 | 08:10

    Zato sto je ovo Srbija, a sve drugo je prica za ludake.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA