≫ 

Ori se Alahu Akbar sa Kalemegdana, više desetina muslimana se moli i klanja (VIDEO)

Nesvakidašnji prizor zabeležili su slučajni prolaznici, pa okačili na Fejsbuk, odakle se raširio brzinom svetlosti

Grupa pripadnika islamske veroispovesti, tačnije migranata, okupila se na Kalemegdanu ispod nadstrešnice u kojoj se molila Alahu. Video se pojavio na Fejsbuku i izazvao je različite reakcije, jer se pojavila dezinformacija da je reč o događaju od sinoć. To međutim, nije istina.

U Srbiji situacija stabilna: Nema novih priliva migranata, niti će ga biti

- Alahu Akbar! - odzvanjalo je iz Donjeg grada. Ispod nadstrešnice nekoliko desetina muškaraca, kleče i saginju se do samog poda. Nekoliko žena stajalo je napolju, nijedna unutra.

Nesvakidašnji prizor zabeležili su slučajni prolaznici, pa okačili na Fejsbuk, odakle se raširio brzinom svetlosti. Ovaj trenutak nije uopšte sporan, ali jeste neobično da usred Beograda naiđemo na ovakvu scenu.

I dok su ljudi mislili da se sve odigralo sinoć, ispostavilo se da je reč o Iftaru koji se svake godine održava na Kalemegdanu, a koji je ove godine održan 30. maja.

Daljinac baner

(M.Čule-Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belvador

    11. jun 2017 | 10:12

    E Srbijo sta doceka!!!!!! Teraj to napolje iz pravoslavne zemlje inace cemo proci kao sa siptarima na Kosovu. Pa malo li nam je muka????

  • johnny

    11. jun 2017 | 09:58

    Ovo se radi smisljeno na ovaj nacin I na ovako javnom mestu kao sto je Kalemegdan, simbol Beograda! Tako da mogucnost odgovora nekog od verskih vodja da je do okupljanja dosao samoinicijativno, ne pije vodu! Apsolutno sam za to da se verske zajednice I njhovi obicaju postuju u zemlji Srbiji! Ali ovo je cista provokacija, neko je tim imigrantima rekao da se mole na ovom mestu, samo neznam ko im je doneo materijale da podignu tendu, i to bez dozvole gradskih vlasti! Bez obzira na sve, onaj ko stoji iza svega ovoga, ne zeli dobre odnosi, mir i postovanje medju gradjanima Srbije! Posle svega onoga sto se dogodilo u skorije vreme na prostorima bivse drzave, ovo je klasicna provokacija! To bi isto bilo kada bi se u Saudiskoj Arabiji ili nekoj od zemalja gde su zakoni serijata, hriscani podigli crkvu bez dozvole, ili vrsili molitve na javnom mestu! A dzamija postoji u Beogradu, pa bilo zaista humano I pametno da rodjeni beogradjanin Jusufspahic, pozove ove ljude da ovakve stvari radi unutar verskih objekata kao sto to rade i druge verske zajednice! Tako da gospodine Jusufspahicu ako zaista zelite mir kao sto i Islam propoveda, ucinite to! Sve drugo je provokacija I opasnost velika!

  • Љиљана

    11. jun 2017 | 15:44

    Да је ситуација другачија, да ли би то било дозвољено другачијим верницима, у њиховим земљама?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA