E, sada se slobodno kupajte: Zvanično otvorena sezona na Adi Ciganliji

Sezona će trajati do 15. septembra

  • 0

Sezona kupanja na Adi Ciganliji otvorena je danas podizanjem plave zastave koja je dokaz da je kvalitet vode, bezbednost i zaštita životne sredine na zadovoljavajućem nivou.

Konačno kupanjac: Počinje letnja sezona na Tašu!

Temperatura vode je 24 stepena, a sezona će kao i do sada, trajati do 15. septembra.

Predsednik skupštine Beograda, Nikola Nikodijević rekao je da je kvalitet vode između prve i druge kategorije što je odličan rezultat, kao i da se ove godine očekuje rekordan broj gostiju na Adi zbog najavljenih pedeset dana velikih vrućina u toku leta.

- Povećali smo broj sadržaja, obnovili prilazne puteve i ova godina očekujem da će biti rekordna po broju posetilaca. Važno je istaći da imamo više od 70 licenciranih spasilaca koji će voditi računa o bezbednosti kupača. Broj posetilaca zna da ide i na više od 100.000 tako da mi spremno dočekujemo sezonu - rekao je Nikodijević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kao deo programa koji je pratio otvaranje sezone na Adi, postavljena je i izložba podvodnog sveta jezera, a Nikodijević je naglasio da je važno da kupači vide da nema nikakvih "nemani i somova od 200 kilograma u jezeru, već samo bogat podvodni svet koji svedoči o kvalitetu vode, jer te životinje ne bi mogle da prežive da voda nije kvalitetna".

- Zanimljivo da je nađena i kalifornijska kornjača koja je ovde došla verovatno iz nekog kućnog akvarijuma, ali preživljava. Trudimo se da iz godine u godinu povećavamo broj sadržaja koji se nude, naročito besplatnih, imamo nove i renovirane sportske terene u ponudu sada ulaze i novi brodići koji će služiti posetiocima da mogu da se prevezu od jednog do drugog kraja Ade - naveo je Nikodijević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vršilac dužnosti direktora JP Ada Ciganlija, Robert Ðukić rekao je da je Ada bila spremna za kupališnu sezonu i pre 15 dana, ali da je datum otvaranja odložen zbog održavanja Evropskog prvenstva u kajaku.

- S obzirom da je ova godina naš jubilej, slavimo 60 godina postojanja preduzeća, napravili smo izložbu podvodnog sveta i veliki koncert u subotu, adaptirali smo sportske terene i sva dečija igrališta i imamo dosta besplatnih sadržaja, naročito za najmlađe - rekao je Ðukić.

Radno vreme Ade Ciganlije je svaki dan od 10 do 19 sati.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA