≫ 

Siniša Mali i Nebojša Stefanović obišli vatrogasce povređene u požaru na Adi Huji (FOTO)

Siniša Mali rekao je da je najvažnije da se povređeni što pre i uspešnije oporave i dodao da je upravo ovaj događaj dokaz koliko je težak posao kojim se oni bave

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su danas vatrogasce koji su povređeni u današnjem požaru na Adi Huji.

Formira se radna grupa MUP-a za suzbijanje nasilja nad ženama

Na lečenju u Vojnomedicinskoj akademiji su vatrogasac koji je životno ugrožen, radnik Fabrike "Avala Ada”, koji je teže povređen, i šestorica vatrogasaca sa lakšim povredama.

Siniša Mali rekao je da je najvažnije da se povređeni što pre i uspešnije oporave i dodao da je upravo ovaj događaj dokaz koliko je težak posao kojim se oni bave.

– Vatrogasci svakodnevno pokazuju koliki su heroji i veliki ljudi jer rizikuju svoje živote kako bi spasli druge. Velike su vrućine i bitno je da fabrike i proizvodne pogone obezbedimo kako bismo preventivno reagovali i sprečili ovakve događaje – istakao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

Siniša Mali je i kao komandant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda apelovao na sva preduzeća na teritoriji Beograda da provere svoje procedure, metodologije i sisteme bezbednosti, kako bi se izbegli mogući požari.

Ministar Stefanović kazao je da je stanje dvojice primljenih na VMA teško i da se jedan od njih nalazi u kritičnom stanju.

Foto: Beoinfo

Jedan vatrogasac je u veoma teškom stanju i lekari se u ovom trenutku bore za njegov život – istakao je Stefanović i dodao da se dogodila eksplozija ugljenih čestica, koje su tom prilikom procurele.

– Veoma je teško u ovakvom poslu predvideti svaki trenutak. MUP će učiniti sve da pomogne da se oni oporave, kao i da pomogne porodicama povređenih – rekao je ministar.

Drugi povređeni radnik, koji je zaposlen u fabrici kartona i radi u sektoru vatrogasne službe, trenutno je u stabilnom stanju.

Foto: Beoinfo

Doktor Miroslav Vukosavljević sa VMA naveo je da je primljeno ukupno osam povređenih, od kojih je šest pripadnika vatrogasne brigade, a dvojica su radnici u fabrici kartona.

Vukosavljević kaže da životno ugroženi vatrogasac ima teške povrede sa 60 odsto opekotina na telu. Ostali sa lakšim povredama, dodao je, biće pušteni na kućno lečenje u narednih dan ili dva.

Eksplozije i požar desile su se jutros oko 7 sati u zgradi Fabrike kartona na Adi Huji.

Obilasku je prisustvovao podsekretar za zdravstvo Aleksandar Stefoski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA