≫ 

Međunarodna dunavska regata uplovila na Adu Huju

Nakon dvodnevnog boravka na Adi Huji tokom kojeg će obići Beograd, regata nastavlja plovidbu 4. avgusta prema Smederevu

  • 0

Učesnici 62. Turističke internacionalne dunavske regate (TID) uplovili su 2. avgusta na Adu Huju, gde im je tradicionalno domaćin u Beogradu Gradska opština Palilula.

Nakon dvodnevnog boravka na Adi Huji tokom kojeg će obići Beograd, regata nastavlja plovidbu 4. avgusta prema Smederevu. Opština Palilula priredila je doček za 130 kajakaša i veslača iz dvadesetak evropskih zemalja koji za 75 dana, od 24. juna, kad su krenuli iz nemačkog grada Ingolštata veslaju Dunavom 2.515 kilometara do obala Crnog mora.

- Mi smo domaćini najdužoj, najstarijoj i najmasovnijoj kajakaškoj regati u svetu sa učesnicima iz Nemačke, Švajcarske, Holandije, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Srbije i drugih zemalja. Potrudićemo se kao svaki dobar domaćin da naši gosti imaju sve ono što im je neophodno, da se osećaju kod nas i uopšte u Beogradu prijatno i maksimalno komforno kao kod svoje kuće. Obezbedili smo i turističe vodiče da upoznaju bliže Beograd i posete određene destinacije. Mi se nadamo da smo svake godine sve bolji i bolji domaćini - rekao je zamenik predsednika Gradske opštine Palilula Darko Paunović.

Foto: Opština Palilula

On je dodao da se Opština potrudila da organizuje stalno dežurstvo ekipa Crvenog krsta i rečne policije koje će brinuti o bezbednosti učesnika regate. Dejan Jovanović predsednik Odbora za turizam Kajakaškog saveza Srbije je zahvalio opštini Palilula na izuzetnom gostoprimstvu.

- Bez lažne skromnosti mogu da kažem da je doček ovde na izuzetnom nivou što se tiče svega, i što se tiče prihvata učesnika, njihovog boravka i programa koji se organizuje za nas. Svi tome težimo i ja sam ove godine slao video zapise sa našeg dočeka na opštini Palilula drugim etapnim mestima u Srbiji da to vide - istakao je Jovanović.

Uprkos visokim temperaturama kajakaši su u grupama pristizali na Adu Huju i kako kaže Jovanović oni su navikli na ekstremne uslove, može da bude i izuzetno hladno vreme, ali visoke tepmerature im više odgovaraju.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA