Opet krenulo postavljanje parking senzora na Vračaru: Sad ćete lako videti kad ima praznog mesta

Ovo je veoma važna aktivnost, jer u centru grada imamo nedostatak parking mesta i na ovaj način smanujujemo broj minuta za traženje parking mesta - naveo je Vesić

  • 0

U beogradskoj opštini Vračar danas su počeli radovi na drugoj fazi postavljanja parking senzora koji vozačima omogućavaju brže i lakše pronalaženje slobodnog parking mesta.

A kako se Beograđanin parkirao u Nišu: Pogledajte ovu bahatost (FOTO)

Senzori će biti na mestima za parkiranje i davaće informacije o tome koliko ima slobodnih parking mesta na ulici, te će vozači znati da li u neku ulicu treba da skrenu ili ne u zavisnosti od toga da li tu ima slobodnih mesta za parkiranje.

Gradski menadžer Goran Vesić podsetio je danas tokom obilaska radova na Vračaru da je prošle godine u toj opštini postavljeno 800 parking senzora i 40 informacionih tabli, te dodao da će sada biti postavljeno još oko 630 senzora na parking mestima u delu oivičenom Beogradskom, Krunskom, Baba Višnjinom, Golsvortijevom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra.

- Ovo je veoma važna aktivnost, jer u centru grada imamo nedostatak parking mesta i na ovaj način smanujujemo broj minuta za traženje parking mesta - naveo je Vesić i dodao da, prema procenema gradskog Sekretarijata za saobraćaj, vozači u Beogradu prosečno oko 40 minuta traže parking mesto.

- Na ovaj način se smanjuje ta minutaža, smanjuje se emisija štetnih gasova i olakšava se vozačima da nađu parking mesto - ocenio je Vesić.

Kaže i da Grad aktivno radi na tome da se reši problem parkiranja u Beogradu, te da je dobio građevinsku dozvolu za garažu na Studentskom trgu koja će imati skoro 900 parking mesta, a da ocekuju da će uskoro stići i dozvola za garažu u Ulici Kneza Miloša.

Na Vračaru je otvorena garaža u Baba Višnjinoj ulici, podsetio je Vesić i dodao da će u okviru treće faze rekonstrukcije Kalenić pijace, koja će početi sledeće godine, ispod te pijace biti izgrađena garaža sa oko 200 parking mesta.

Osim toga, dodao je on, u planu je i garaža u Skerlićevoj ulici, pored hrama Svetog Save.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da ta opština ima veliki problem sa parkiranjem ali i da će građanima sada biti lakše da nađu mesto uz pomoć parking senzora, a da će izgradnjom novih garaža ispod Kalenić pijace i u Skerlićevoj ulici, kao i kod Beogradskog dramskog pozorišta, biti daleko više mesta za parkiranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA