≫ 

Ovako su se dovitljivi Beograđani rashlađivali po vrućini: U prestonici GORI, toplije nego na Ibici i u Majamiju (FOTO)

Zavod je izdao upozorenje za područje cele Srbije na visoke temperature do 10. avgusta

  • 1

Temperatura u Beogradu je trenutno 39,01 stepen Celzijusa, što je za 0,1 stepen više od današnje prognozirane maksimalne temperature za glavni grad, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Na Tašu smo videli klasičan primer onoga da "neko mora da izađe iz bazena da biste vi ušli" (FOTO)

Za koliko stepeni će biti oborena prognozirana temperatura za Beograd, biće poznato večeras kada se obrade svi podaci, rečeno je u RHMZ-u.

Inače, Zavod je izdao upozorenje za područje cele Srbije na visoke temperature do 10. avgusta.

Na teritoriji cele Srbije, danas i sutra (5. i 6. avgusta) maksimalna očekivana temperatura biće od 37 do 42 stepeni C. Tople će biti i noći, u vecini mesta tropske sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni Celzijusa.

Beograd je danas bio topliji od Atine, Ibice, Havane i Majamija, sudeći po najvišim najavljenim dnevnim temperaturama objavljenim na sajtu "Accuweather".

Foto: Telegraf

U Beogradu je oko 15 sati bilo 38 stepeni po čemu je prestonica Srbije bila na šestom mestu od 143 popularna svetska grada koje poredi sajt "Tajm end dejt", dok su ispod Sofija, Rim, Madrid, Barselona, Bejrut, Kairo, Lisabon, Ankara, Las Vegas...

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    5. avgust 2017 | 19:08

    hoce li ovaj rhmz jednom realno nesto da kaze?po njima i dalje je sve ovo sasvim normalno za ovo doba godine.u njihovim kucicama temperatura je tolika kolika je.najbolje bi bilo kada bi te termometre u sobu uneli.tada bi najtacnije merili.42,5° i 43° je pokazivao auto od lapova do beograda.skoro 100 km sa malim odstupanjima u temperaturi.39° nije ni jednom pokazao, a presao sam preko 400km danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA