15 dana pre roka: Završetak radova u Bulevaru oslobođenja do kraja nedelje (FOTO)

Odmah nakon završetka leve, počeće se sa rekonstrukcijom desne strane

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja i najavio završetak radova leve strane bulevara do kraja sedmice, što je 15 dana pre roka.

Radovi na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja: Sve izmene u saobraćaju na jednom mestu

Beograd će uskoro biti JOŠ LEPŠI: Slavija čeka neimare, ali i Bulevar i Ruzveltova

Događaju su prisustvovali glavni gradski urbanista Milutin Folić i vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš.

-  Nakon toga kreće rekonstrukcija desne strane Bulevara oslobođenja, čiji je rok za završetak 60 dana, i verujem da će i na toj deonici radovi biti završeni pre predviđenog roka - istakao je Mali i zahvalio radnicima koji su proteklih dana radili na 40 stepeni Celzijusovih.

On je dodao da su u toku pripremni radovi za rekonstrukciju Trga Slavija. Skinuta je kontaktna mreža, dok rekonstrukcija, koja će trajati dva meseca, kreće odmah posle odluke Sekretarijata za saobraćaj. Takođe, već uveliko traju radovi na rekonstrukciji platoa ispred Narodne banke Srbije koji će prerasti u novi park i dodatno ulepšati ovaj deo Beograda.

Foto: Beoinfo

Kada je reč o rekonstrukciji Ruzveltove ulice, gradonačelnik je istakao da i tu radovi teku po predviđenom planu, tačnije do 25. avgusta biće završena deonica od Ulice Čarlija Čaplina do Ulice Sveti Nikola, nakon čega kreću radovi od Kraljice Marije do Bulevara kralja Aleksandra. Rok za završetak Ruzveltove ulice je sredina novembra, istakao je Mali, i izrazio očekivanje da će i u tom slučaju radovi biti završeni pre roka, na zadovoljstvo građana.

On je najavio da je za narednu godinu planirana rekonstrukcija ulica Kneza Miloša, Kraljice Marije i Cara Dušana, a narednih godina i drugih važnih saobraćajnica u Beogradu.

Gradonačelnik je rekao i da je nedavno tražio izveštaj iz Ministarstva za građevinu o tačnom broju gradilišta u Beogradu.

Foto: Beoinfo

-  I sam sam bio iznenađen izveštajem nadležnog ministarstva da u Beogradu imamo tačno 1.111 gradilišta. Podsetiću da ih je prošle godine bilo 500 do 600, a danas je taj broj dupliran, što je i bila želja tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića. Ovo je potpuno nova slika srpske prestonice u kojoj se gradi na svakom ćošku. Posle deset godina čekanja, ovog četvrtka biće otvorena "Ikea”, a do kraja godine i hotel "Hilton”. Ubrzanim izdavanjem građevinskih dozvola, zajedno sa Vladom Srbije pravimo povoljan ambijent za investitore, dok se lestvica o broju gradilišta sada podigla na 1.500 - zaključio je Mali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA