Vesić na snimanju serije o Nemanjićima: Svi treba da budemo ponosni na 800 godina državnosti (FOTO)

- Ove godine, kada obeležavamo 800 godina od proglašenja srpske kraljevine, pravo je vreme da Srbija svojim građanima i svetu predstavi kroz film deo svoje istorije - smatra Vesić

  • 3

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas snimanju serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" u Dobanovcima i naveo da država i narod treba da budu ponosni na kontinuitet državnosti koji traje već 800 godina čime se ne može podičiti veliki broj država u Evropi.

RAĐANJE KRALJEVINE: Presudni trenuci za Srbiju! Pogledajte drugi trejler za "Nemanjiće" (VIDEO)

Foto: Beoinfo

Gradski menadžer je na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu objavio da je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem prisustvovao snimanju poslednje klape serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" i ukazao da je stotinu dana snimanja bilo potrebno da se završi verovatno najzahtevnija serija ikada snimljena u Srbiji.

Foto: Beoinfo

Kako je ocenio produkcija neće zaostajati za svetskim istorijskim spektaklima.

Foto: Beoinfo

– Ove godine, kada obeležavamo 800 godina od proglašenja srpske kraljevine, pravo je vreme da Srbija svojim građanima i svetu predstavi kroz film deo svoje istorije i sjajne vladare kao što su veliki župan Raške Stefan Nemanja, kralj Stefan Prvovenčani, veliki župan Vukan Nemanjić i prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava – napisao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo

Istakao je da kao država i narod treba da budemo ponosni na kontinuitet naše državnosti koji traje već 800 godina, jer ne može veliki broj država u Evropi da se podiči tako dugom i bogatom istorijom kao što je istorija srpske države i naroda.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

– A kako se Beograd odužuje Nemanjićima, najbolje govori činjenica da će u našem glavnom gradu, na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uskoro biti podignut spomenik rodonačelniku dinastije Nemanjić, Stefanu Nemanji – ukazao je gradski menadžer na svom zvaničnom fejsbuk nalogu.

Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    10. avgust 2017 | 19:56

    Ovo je zaista veliki kulturni, istorijski, nacionalni poduhvat koji osnažuje osećaj identiteta! Srpska istorija seže mnogo dalje od Nemanjića što kroz školu, kulturu takodje treba obradjivati.

  • Desha

    10. avgust 2017 | 19:46

    ...samo 800 godina,cccccc,pojma ti nemas.

  • SRBINKOSOVAC

    11. avgust 2017 | 10:12

    Drzava sa imenom Srbija prvi put se pominje 1878. Pre toga bili turci a pre turaka bila Raska, Zeta...trebao bi Vesic da nauci sta je drzavnost i sta kontinuitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA