Ruše kuću Milunke Savić i tačka: Skroz je propala, novog vlasnika ne mogu da ubede u suprotno (VIDEO)

Skromna tabla na zidu trošne kuće jedini je podsetnik na to da je upravo ovde svoje mirnodopske dane provela Milunka Savić - srpska heroina Balkanskih i Prvog svetskog rata

  • 10

Na broju 25 u ulici koja nosi ime heroine, Milunke Savićnalazi se nekada njena, mala prizemna kuća, čija ispucala fasada i dotrajali krov na kome nedostaju crepovi, svedoče o tome da ovaj dom pamti i bolje dane.

Srbijo, budi ponosna: Milunka Savić na listi 10 najvećih boraca svih vremena

Posleratni život vojvode Stepe Stepanovića: Nije voleo povlastice, bio je skroman, narodski čovek, a od države je tražio samo jednu stvar

Skromna tabla na zidu ovog objekta jedini je podsetnik na to da je upravo ovde svoje mirnodopske dane provela Milunka Savić - srpska heroina Balkanskih i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske "Knjaz Mihailo" i žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja.

Sadašnji vlasnik kuće, Sreten Jovanović, o ovom pitanju ima vrlo čvrst i nepokolebljiv stav:

- Kuću ćemo srušiti - kaže on.

Foto: mfa.gov.rs

- Država je imala svoju šansu. Kuća je u mom vlasništvu od 1976. godine. Znate koliko su puta dolazili da popričamo na temu renoviranja kuće? Nijednom! Dolazio jednom neki Francuz, kad su otkrivali ovu ploči i kada je video u kakvom je stanju kuća, samo mi je rekao da izdržim. E, pa nema više, gotovo je. Rušimo je - priča Jovanović.

Dodaje da je čuo da je država rešila da renovira njenu rodnu kuću negde kod Raške.

- Kažu, živela je u dosta kuća za vreme svog života, pa nema smisla da sve renoviraju - dodaje Sreten, kao da traži alibi za rušenje koje planira.

Pogledajte video kako izgleda kuća Milunke Savić:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Egzekijel Bloof

    17. avgust 2017 | 11:18

    E moja Milunka...za koga si ti ratovala...

  • Toma

    17. avgust 2017 | 12:16

    Milunka Savic,zena borac jedina je u svetu sa najvise najznacajnih ratnih priznanja!!!Sada neko zeli da rusi njene mukom stecene veoma skromne domove zivota pa ma koliko ih je bilo.A,bilo ih je u gradovima Srbije.!!Te kuce su u tim mestima simbol zene heroja da se ne zaboravi herojski podvig Milunke Savic u najtezim godinama rata po Srpski narod!!Otuda i apel na Drzavu da zastiti sve sto je ova heroina ostavila a sve u njenu cast!!?

  • Drekavac

    17. avgust 2017 | 11:46

    Туга. Власник није крив, држава нам је чудо...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA