Ipak neće biti naplate ulaska na Kalemegdan

Gradonačelnik je poručio da nema potrebe da se pišu peticije i da je vest pogrešno interpretirana

  • 2

Povodom najave medija da će se od početka sledeće godine početi sa naplatom ulaza na Kalemegdan, gradonačelnik Beograda Siniša Mali negirao je te tvrdnje.

Uskoro će početi da naplaćuju ulaz na Kalemegdan, ali samo u ovom delu parka

- Ne pada mi na pamet da naplaćujemo ulaz bilo gde, a pogotovo ne na Kalemegdan. Imamo potpuno drugu strategiju za ono što je kulturno blago građana Beorgada i svih gostiju Beograda i Srbije - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Kako je rekao, za beogradsku tvrđavu je mnogo urađeno u prethodnom periodu, u toku je rekonstrukcija česme Mehmed-paše Sokolovića, a za nekoliko nedelja počeće obnova malog stepeništa preko puta francuske ambasade.

- Želimo da Kalemegdan bude lepši i prijatniji, da što više ljudi tamo provode vreme, tako da mi to ne pada na pamet i to je bilo pogrešno interpretirano. Vidim i da su se razni javili da počinju da pišu neke peticije - rekao je Mali.

Gradonačelnik je poručio da nema potrebe da se pišu peticije.

- Kalemegdan je bogatstvo i vlasništvo svih građana i tako će ostati. Ni na koji način mi na pamet ne pada, dokle god sam ja tu i SNS vodi grad, da se tako nešto naplaćuje - poručio je Mali.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA